ice hockey

HOKEJ NA LEDU
Prvenstvo Srbije – Zvezdina kanonada u Novom Sadu, u nedelju Partizan gostuje u Segedinu

Hokejaši Crvene zvezde savladali su kao gosti ekipu Vojvodine rezultatom 19:1 (6:0, 6:0, 7:1), u meču Prvenstva Srbije igranom igranom u subotu u ledenoj dvorani „SPENS“.

U duelu novosadskih i beogradskih crveno-belih nije bilo neizvesnosti, Zvezda je već u prvoj trećini otklonila svaku vrstu neizvesnosti i do kraja meča nanela najteži poraz Vojvodini u njenoj povratničkoj sezoni u Prvenstvu Srbije. U meču u Novom Sadu u dresu Crvene zvezde debitovali su hrvatski reprezentativac Igor Jačmenjak i slovački internacionalac Matej Šugar.

Povezana vest:  Šahovska Olimpijada u Čenaju: Sigurne igre i ubedljive pobede naših

Četvorostruki strelac za beogradski tim bio je Dominik Crnogorac (tri asistencije), dok je het-trik zabeležio Nikola Kerezović (2as). Po dva puta u strelce su se upisali Pavel Popravka, Uroš Bjelogrlić (obojica po tri asistencije) i Robert Sabadoš, dok su po jedan pogodak postigli Dmitrij Markelov, Luka Vukićević (po dve asistencije), Matej Šugar, Filip Pajević i Andrej Cvik. Jedini gol za domači tim postigao je Srđan Ekmeščić na asistenciju Velimira Babića.

Četvrtom pobedom u sezoni Zvezda je ponovo usamljena na drugom mestu tabele a 12 bodova, devet manje (ali i dva meča manje) od Tise Volan. Mađarski tim u nedelju od 18 časova u Segedinu igra derbi meč šampionata protiv aktuelnog šampiona Partizana koji je četvrtoplasirani tim na tabeli sa šest osvojenih bodova, ali i četiri meča manje u odnosu na Segedince.

Povezana vest:  KRIKET, Bogat program za vikend u Beogradu i Kanjiži

Pre tog duela, u nedelju od 13.15 časova, na led ledene dvorane „SPENS“ izaći će trećeplasirani NS Stars kojeg kao formalni domaćin u Novom Sadu „dočekuje“ Vitez.

PRVENSTVO SRBIJE

Subota:
Vojvodina – Crvena zvezda 1:19 (0:6, 0:6, 1:7)

Nedelja:
Vitez – NS Stars (13.15, ledena dvorana „Spens“)
Segedin – Partizan (18, Gradsko klizalište u Segedinu)

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, "Velika nagrada Novog Sada" generalna proba za Rio

TABELA: Tisa Volan 21 (7 mečeva), Crvena zvezda 12 (5), NS Stars 9 (6), Partizan 6 (3), Vitez 3 (5), Vojvodina 0 (8).

NAPOMENA: Ekipa Red Tima donela je odluku da se povuče iz daljeg takmičenja Prvenstva Srbije. S obzirom da je debitant u seniorskom takmičenju odigrao samo dva meča u dosadašnjem toku sezone (dva poraza od Crvene zvezde i Partizana), njegovi rezultati su obrisani, kao i trijumfi „večitih rivala“ u tim mečevima.