Sudijska komisija CEV

Održan sastanak Sudijske komisije CEV – posvećenost novoj generaciji vrhunskih sudija

Sudijska komisija CEV održala je sastanak u sedištu Evropske odbojkaške konfederacije, u Luksemburgu, kojim je predsedavao Lučano Gaspari, predsednik Komisije, a u radu je učestvovala Zorica Bjelić, sekretar Komisije.
Istaknuto je da će Sudijska komisija CEV u narednom period sve svoje resurse upotrebiti za unapređenje suđenja i istakla svoju posvećenost novoj generaciji vrhunskih sudija. Cilj je stručna pomoć dolazećoj mladoj i talentovanoj generaciji sudija, kao i pronalaženje novih talenata i što bolja saradnja sudijskih delegata sa arbitrima, posebno na velikim takmičenjima. Sudijski delegati će putovati na utakmice plej – ofa sa 6 ekipa u Deniz bank Ligi šampiona 2016. kako bi pratili sudije koje su delegirane i ocenjivali njihov učinak sa ciljem da se uspostavi direktna komunikacija i kontakt koji će pomoći da se izbegnu greške i dostigne još kvalitetniji nivo suđenja.
– Radićemo na duhu zajedništva i drugarstva i hrabriti sudije da pomažu i podržavaju jedni druge, a ne da se ponašaju kao individualci. Zato je važna uloga sudijskih delegata, čiji zadatak jeste da budu dobri učitelji, ali i da odmah objasne šta je pogrešno, kako bismo sprečili da se iste stvari događaju i u budućnosti. Plan nam je da radimo još više i budemo sigurni da su delegirani arbitri za najvažnija takmičenja CEV, najbolji arbitri, oni koji razvijaju osećaj kohezije i zajedništva za dobrobit odbojke. – naglasio je Gaspari.

Povezana vest:  SENIORI – XXI SVETSKA LIGA 2010., Šesta pobeda Srbije i nova tri boda