vanja udovicic profil okt 2013

Udovičić: Dobijena upotrebna dozvola za atletsku dvoranu u Beogradu

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da je danas dobijena upotrebna dozvola i da je atletika pet godina od inicijative za izgradnju, „konačno dobila svoju kuću“. Udovičić je sa državnim sekretarom Ministarstva odbrane Nenadom Nerićem i predsednikom Atletskog saveza Srbije (ASS) Veselinom Jevrosimovićem obišao atletsku dvoranu u Beogradu, uoči otvaranja 1. marta, kada će biti održan „Serbian open“, navodi se u saopštenju ASS.
Dvorana će biti na raspolaganju srpskim reprezentativcima, članovima klubova i rekreativcima, a prilagodjena je i osobama sa invaliditetom.
-Danas je dobijena upotrebna dozvola i atletika je, nakon pet godina od inicijative za izgradnju, konačno dobila svoju kuću – rekao je Udovičić.
On je dodao da je prošle godine otvoren Nacionalni trening centar za gimnastiku u Kostolcu, a da će pored atletike, ove godine i vaterpolo dobiti svoj trening centar. Ministar je podsetio i da su u prethodne dve godine izgradjeni atletski stadioni u Vršcu i Kruševcu, a da se ove godine očekuje otvaranje atletskog stadiona u Novom Pazaru.
-Važno je da stvorimo uslove da se naši sportisti pripremaju u Srbiji. Zbog toga je naš glavni cilj razvoj sportske infrastrukture – rekao je on.
Kako se navodi u saopštenju, za izgradnju atletske dvorane Ministarstvo odbrane je dalo zemljište na korišćenje, a izgradnju je finansiralo Ministarstvo omladine i sporta. Prostire se na 7.200 kvadratnih metara, ima četiri kružne staze dužine 200 metara, a unutrašnjost terena je predvidjena za skok udalj, skok s motkom, skok u vis i bacanje kugle, a ima i osam staza od 60 metara. Na tribinama ima 1.000 sedišta, a parking može da primi 147 vozila.
Predsednik ASS Veselin Jevrosimović rekao da će izgradnja atletske dvorane iz korena promeniti sliku ne samo atletskog, već i srpskog sporta.

Povezana vest:  „Trofej Beograda” u hokeju na ledu u subotu i nedelju