part npazar

Božinov: Prvo OFK Beograd, a onda da zgazimo Zvezdu

Fudbaler Partizana Valerij Božinov rekao je danas da njegova ekipa mora da pobedi OFK Beograd u prvoj utakmici prolećnog dela Super lige Srbije i istakao da crno-beli nakon toga žele da „zgaze“ Crvenu zvezdu u večitom derbiju.
-Prvo ide OFK Beograd, biće to teška utakmica, OFK će želeti da osvoji bodove protiv Partizana… Ali, Partizan mora i treba da dobije tu prvu utakmicu – rekao je Božinov novinarima u Sportskom centru Teleoptik. 
Fudbaleri Partizana su prvi deo šampionata Srbije završili na četvrtom mestu na tabeli sa 36 bodova, imaju 26 bodova manje od prvoplasirane Crvene zvezde. U prvom kolu prolećnog dela Super lige Srbije, 23. kolu, crno-beli gostuju OFK Beogradu. Utakmica je na programu u nedelju od 14.00 na Vračaru.Nakon te utakmice crno-bele očekuje 150. večiti derbi protiv Crvene zvezde na stadionu u Humskoj.
-Jesam stranac, ali znam šta znači derbi. (Bivši fudbaler Partizana) Ivan Ivanov mi je i pre dolaska u Partizan pričao o derbiju. O derbiju se ne priča, derbi se igra. Kao igrač moraš da ostaviš sve na terenu i da pokažeš navijačima da si dao sve od sebe, da želiš da dobiješ – rekao je Božinov. 
Zvezda je u prvom delu šampionata slavila protiv Partizana na stadionu „Rajko Mitić“ sa 3:1. 
-Izgubili smo na Marakani i sad ćemo da damo maksimum da dobijemo, jer znate u kakvoj smo situaciji. Nismo prošli u Ligu Evrope, nismo dobri u našoj ligi… Moramo da dobijemo derbi za sve nas, za navijače. Ako pobedimo u toj utakmici biće dobro za atmosferu, za samopouzdanje – rekao je Božinov. 
On je naveo da meč sa crveno-belima nije kao svaki drugi.
-To je utakmica gde ima više adrenalina, emocija, i to je normalno. Želimo da tu energiju ostavimo na terenu i da pokažemo da smo top igrači, da smo super tim. Mi ćemo da tražimo pobedu jer igramo na našem stadionu, želimo da zgazimo Zvezdu. Biće teško, ali moramo – rekao je Božinov.

Povezana vest:  Nikolić: Važna pobeda, jedva čekamo utakmicu protiv Zvezde