Dalibor Vukanovic

U NEDELJU ČETVRTI RIZMAN KUP RAGBI 13 FEDERACIJE SRBIJE

Tradicionalnim Rizman kupom u nedelju 21. februara na stadionu FK BASK Arena na Carevoj Ćupriji u Beogradu (19.30) počinje nova takmičarska sezona za Ragbi 13 federaciju Srbije. Četvrto po redu izdanje ponovo će okupiti najbolje srpske ragbiste podeljen iz domaćih klubova u dve ekipe koje će nositi imena sinova Augustusa Gasa Rizmana, jedne od najvećih legendi svetskog ragbija.

Povezana vest:  BIATLON, Juhag ubedljiva u masovnom startu pred domaćim navijačima

Veza Ragbi 13 federacije Srbije i čuvene porodice Rizman ide preko Gasovog mlađeg sina Džona koji je u prošloj deceniji u dva navrata bio selektor Srbije. Svojim radom Džon Rizman puno je pomogao u razvoju ragbija 13 na ovim prostorima, ali je dalje veliki prijatelj Federacije koju svojm kontaktima i savetima pomaže i dalje.

Meč na Carevoj Ćupriji biće prvi test za potencijalne reprezentativce nakon dvonedeljne istorijske turneje po Australiji koja je završena pre deset dana.
Utakmica se igra u sklopu plana i programa rada novog specijalnog savetnika Ragbi 13 federacije Srbije, Brajan Smita po čijim vođstvom reprezentacija Srbije u oktobru igra poslednju fazu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2017. godine. Rivali Srbije na istorijskom putu ka Svetskom prvenstvu u Australiji, Novom Zelandu i Papua Novoj Gvineji biće Vels 15. oktobra u Kardifu i Italija 22. oktobra u Beogradu.

Povezana vest:  BIATLON, Nemica Gosner odustala od Igara u Sočiju

Timove selektirane u konsultaciji sa Smitom, na terenu će predvoditi kapiten reprezentacije Dalibor Vukanović i član stručnog štaba nacionalnog tima Ljubomir Bukvić. Prošle sezone ekipa Džona Rizmana je slavila sa 30:10 (12.10) i tako se ravenširala timu Beva Rizmana za poraz pre dve sezone od 36:20.