Rizman kup 21.02.2015

RAGBI 13
TIM BEV OSVAJAČ ČETVRTOG RIZMAN KUPA

Ekipa Beva Rizmana ovogodišnji je osvajač Rizman kupa, sa kojim tradicionalno počinje nova takmičarska sezona Ragbi 13 federacije Srbije. Na stadionu FK Bask Arena, tim Bev bio je bolji od tima Džon Rizman sa 42:40 (32:18) u četvrtom izdanju Kupa koji nosi ime po Augustusu Gasu Rizmanu, jednoj od najvećih svetskih legend ragbija.

U svojevrsnom ol-star meču domaće lige, viđena je atraktivna i interesantna utakmica. Tim Bev, koji je sa klupe predvodio kapiten reprezentacije Srbije Dalibor Vuaknović, od starta je preuzeo vođstvo koje je posle četiri vezana eseja iznosilo čak 22:0. Međutim, ekipa koju je selektirao član stručnog štaba reprezentacije Ljubomir Bukvić se budi, pa serijom 18:10 do kraja poluvremena smanjuje rezultatski minus.

U nastavku meča, razigranija ekipa Džon Rizman postiže četiri eseja bez odgovora i pravi potpuni preokret za prvo vođstvo u 65. minutu od 40:36. Ipak, pobedu timu Bev i revanš za prošlogodišnji poraz na pet minuta do kraja meča donosi Pero Madžarević esejem, odnosno Džavid Jašari dobrim pretvaranjem.

Povezana vest:  Softbol treneri na školovanju

Više od rezultata, utakmica je bila važnija zbog nastavka kontinuiteta priprema za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2017. godine koje se igraju u oktobru. Mada su samo četvorica igrača (Stefan Nedeljkovič, Džavid Jašari, Miloš Ćalić i Vladislav Dedić) koji su bili na nedavnoj turneji po Australiji igrali na ovoj utakmici, ostali potencijalni reprezentativci su koristili svaku šansu da pokažu da im je mesto u nacionalnom timu.

Trener ekipe Džon Rizman i član stručnog štaba nacionalnog tima Ljubomir Bukvić imaće dosta pozitivnih stvari da prenese novom specijalnom savetniku reprezentacije Srbije, čuvenom australijskom stručnjaku Brajanu Smitu po čijem planu i program se vrše pripreme za kvalifikacije.

Povezana vest:  SLOHKEJ LIGA, PLEJ OF, Partizan sutra u Pioniru protiv Maribora

Nama je bitno da imamo što siru bazu iz koje možemo da selektiramo najbolji tim za mečeve sa Velsom i Italijom u oktobru. Ta baza je proširena nakon australijske turneje sa igračima našeg porekla rođenim tamo, ali ipak najviše igrača mi vučemo iz domaćih klubova. Momci su pokazali da su spremni za start klupske sezone, kao i da će se za mesto u reprezentaciji voditi velika bitka – izjavio je Bukvić posle utakmice.
Ragbi 13 federacija Srbije uspostavila je Rizman kup u čast legendarnog Gasa Rizmana, čiji je mlađi sin Džon u dva navrata bio selektor Srbije i svojim radom je veoma zaslužan za napredak ragbija na ovim prostorima u poslednjih 15 godina. Utakmica u kojoj se najbolji igrači iz domaćih klubova sastaju pred početak sezone donosi sudar ekipa koje nose naziv dvojice sinova Gasa Rizmana – Beva i Džona.

Povezana vest:  Frulaniju preti jednogodišnja suspenzija

TIM DŽON RIZMAN – TIM BEV RIZMAN (18:32) 40:42

Eseji: Nedeljković, Janković, Kovačević, Srbljanin, Kovačević, Potkoljnjak, Jovanović (Tim Džon) Madžarević 2, Milanović, Milenković, Jašari, Kušić, Vasiljević, Božić (Tim Bev).

Golovi: Nedeljković 6 (Tim Džon) Jašari 5 (Tim Bev).
TIM DŽON RIZMAN: Janković, Đurković, Dodić, Radić, Arsić, Čarapić, Milutinović, Kovačević, St. Vukanović, Srbljanin, Tomić, Potkoljnjak, Nedeljković, Manak, Ristić, Jović. Trener: Ljubomir Bukvić.

TIM BEV RIZMAN: Vojinović, Milanović, Čalić, Madžarević, Jašari, Vasiljević, Kušić, Vl. Dedić, Ilić, Čobanović, Aleksić, Milenković, Abidinović, Ivanović, Stanić, Kojić, Bojkić.
Stadion: FK Bask Arena, Beograd. Gledalaca: 200. Glavni sudija: Misa Vakadranu. Pomoćnici: Slaviša Zekić i Ivica Đorđević. Trener: Dalibor Vukanović.