Beograd postanska stedionica sampion srbije 2010KUGLANJE

 

Beograd „Poštanska štedionica“: od Srpske lige do Lige šampiona

 

Kuglaši Beograda „Poštanske štedionice“ odbranili su titulu u Super ligi Srbije, osvojili treće mesto u Svetskom kupu u Budimpešti što je najveći uspeh srpskog kuglanja u ovom takmičenju, a par Goran Ostojić – Arpad Antal okitio se šampionskom seniorskom titulom na Prvenstvu Srbije u Beogradu! Zbog toga, trener Vojko Pavlović, sumirajući rezultate u sezoni, nije krio zadovoljstvo:

– Ove godine, Super liga Srbije je bila izjednačenija nego ikada. Senta, Niš put i Metalac su bili rivali za poštovanje. Zbog povrede Daniela Tepše, u jednom delu lige nismo imali na raspolaganju najjaču šestorku, ali se sve dobro završilo. Uvek je teže braniti nego osvajati. Za novu sezonu, ostaćemo bez Novaka Obradovića i Nikole Matijaša koji će preći u Partizan. Dali su veliki doprinos uspesima ove godine. Nikola Matijaš je bio sjajan u Svetskom kupu u Budimpešti, odigrao je lični rekord 661 čunj u polufinalu i značajno doprineo osvajanju trećeg mesta. Rastanak je prijateljski, a u toku prelaznog roka, od 10. do 30. juna, videćemo šta možemo da uradimo i da nadoknadimo odlazak ova dva prvotimca…

Povezana vest:  STRELIČARSTVO, Popović prošao u direktne eliminacije na SP

Beograd PS treci u svetskom kupuNajviše utakmica u ligi odigrali su Goran Ostojić 15 i Arpad Antal 14, Srđan Šokac je imao 13 mečeva, Njegoš Šakić 12, Daniel Tepša i kapiten Dejan Jovanović po 11, Nikola Matijaš osam, Dejan Zakić sedam, Novak Obradović pet i Goran Stepanović jednu!

– Okosnica tima bio je reprezentativni trio Ostojić – Tepša – Antal i tako će biti i u novoj sezoni – najavio je Vojko Pavlović.-  Ostojić je u ligi imao prosek od 627 čunjeva, Tepša 611 i Antal 606. Goran Ostojić je, sjajnim igrama,  obeležio ovu godinu, ne samo zbog zlatne medalje u paru sa Antalom već i po onome što je dao ekipi. Oborio je dva rekorda kuglana – u Nišu 660 čunjeva, a u Gornjem Milanovcu 651 čunj. Arpad Antal je sa 681 čunjem na Svetskom kupu u Budimpešti postavio rekord na stazama od 3 do 6. Moram da se zahvalim na izuzetnoj saradnji svim igračima, ali i predsedniku kluba Bori Timotiću i sportskom direktoru Zoranu Radifkoviću.

Povezana vest:  Škundrić novi predsednik SD Crvena zvezda

Pavlović ističe da mu je samo žao zbog ispadanja iz Kupa Srbije, jer je ova generacija imala kvalitet da odbrani domaću duplu krunu:

– Na četvrtfinalnom turniru u Gornjem Milanovcu, nismo igrali kompletni, ušli smo opušteno, a najopasnije su unapred dobijene utakmice. Sami smo krivi za ovaj kiks, dobra pouka za budućnost, ali i potvrda da je domaći kup uvek neizvestan i uzbudljiv – istakao je Pavlović.

vojko pavlovicNova šampionska zvezdica je za Beograd Poštansku štedionicu ulaznica za Svetski kup u oktobru. Biće to drugo učešće, u prvom prošle godine u Budimpešti, Beograd „Poštanska štedionica“ je osvojio treće mesto i upisao se u zlatnu knjigu istorije srpskog kuglanja!

– Svetski kup je specifično takmičenje, ekipa bez najmanje šest vrhunskih igrača nema izglede za visok plasman. Mi smo u Budimpešti u polufinalu „imali“ nemački Rot vajs iz Cerbsta, presudile su nijanse. U borbi za treće mesto bili smo bolji od austrijskog Fojt Sent Peltena. Nama je cilj da se u oktobru u Skoplju ponovo plasiramo na  fajnal for, kao i da se izborimo za učešće  u Ligi šampiona. Ove godine smo igrali treći put za redom u Ligi šampiona i ispali u četvrtfinalu. Sada već imamo dosta iskustva – igrali smo na fajnal foru Svetskog kupa prošle godine i osvojili bronzu, na fajnal foru Kupa NBC federacije 2007. u Augzbrugu smo  bili drugi, cilj je da zaigramo na fajnal foru Lige šampiona jer je to, zbog sistema takmičenja, izazov za svaku ekipu – smatra Vojko Pavlović.

Povezana vest:  Nevil Džons: Pretnje bezbednosti postojaće i na OI 2012.

Beograd „Poštanska štedionica“ je, za manje od deset godina, prošao put od Srpske lige do Lige šampiona! Stasao je u kolektiv koji u svetskim okvirima uživa veliki ugled i poštovanje, na kojima mogu da mu pozavide i mnogo stariji klubovi.