devojkeKARATE
U ATINI ZAVRŠENO 45. EVROPSKO PRVENSTVO ZA SENIORE

Borbašicama bronza

 

U Atini je završen 45. Šampionat Evrope za seniore. Poslednjeg dana na programu su bila ekipna nadmetanja u borbama u obe konkurencije, a Srbija je nastavila nisku medalja. Iako su imale izuzetno težak žreb devojke u borbama su osvojile bronzanu medalju.

Tim dama takmičio se u sastavu Maja Jovanović, Tamara Filipović, Katarina Strika i Biljana Stojović. U 1. kolu su bile slobodne, a u 2. su radile protiv Francuskinja. Meč je završen 1:1, ali je zahvaljujući ubedljivoj pobedi Katarine Strike 8:0 zbog većeg broja poena dalje prošla Srbija.  U narednom kolu rivalke su bile odlične Turkinje koje su savladane 1:0. Pobedu je ostvarila Maja Jovanović. Sjajne Španjolke su bile rivalke u polufinalu  i  pobedile su 1:0. U odlučujućem duelu za bronzano odličje savladana je Slovačka 2:0.

Povezana vest:  ULTIMAT FAJT, U SUSRET 13. WFC MANIFESTACIJI U DVORANI „PIONIR“ (FOTO), Spektakl u Beogradu

– Ovo je veliki uspeh ženskog tima u borbama. U izuzetno oštroj konkurenciji takozvanoj „grupi smrti“ u kojoj su bile Španija, Turska, Francuska, Grčka, Bosana i Hercegovina,  Srbija je uspela da stigne do bronze. Malo je nedostajalo da se devojke plasiraju u finale i ostaje žal što nisu imale priliku da se bore za zlato. Treba reći da je u Atini akcenat bio na ekipnom nadmetanju i da mi je drago što su ovom medaljom devojke na sjajan način najavile Svetsko prvenstvo koje će se tokom jeseni održati u Beogradu – prokomentarisao je Goran Šćepanović koji je u Atini vodio ekipu devojaka.

Povezana vest:  Hukić: Hoću da budem najbolji u teškoj kategoriji

Muški tim u borbama u sastavu Miloš Živković, Miloš Jovanović, Dejan Umićević, Dimitrije Jerković, Slobodan Bitević, Stefan Ivanović, Nikola Jovanović nije imao uspeha. Već u prvom kolu odmerili su snage sa domaćinima Šampionata Grcima koji su slavili 2:0. Na žalost, već u narednom kolu Heleni su poraženi od Nemaca tako da je muški tim u borbama ostao bez repesaža.

Povezana vest:  Bokserski spektakl na Trgu u Sapcu - borba za nacionalni dres

Srbija se iz Atine vraća sa četiri medalje, jednim srebrom i tri bronze. Srebrno odličje osvojio je Dejan Umićević (borbe, +84kg), dok su se bronzama okitili Dejan Pajkić (kate) koji je osvojio prvu medalju u pojedinačnom nadmetanju u katama, kao i ženski timovi u katama (Marija Madžarevi. Dragana Rodić i Aleksandra Petrović) i borbama (Maja Jovanović, Tamara Filipović, Katarina Strika i Biljana Stojović).