Partizan - Crvena zvezda 08.11.2015

RAGBI 13
Večiti derbi u polufinalu Superkupa sSbije

Nakon košarkaša, hokejaša i fudbalera u poslednjih desetak dana, svoj večiti derbi imaće i ragbisti. Duelom između Partizana i Crvene zvezde u polufinalu Suuper kupa Srbije u nedelju 28. februara (13.00) na stadionu FK Heroj u Jajincima počinje i klupska sezona u srpskom ragbiju 13.

Tradiconalnim Rizmanom kupom, prošle nedelje otpočela je takmičarska sezona Ragbi 13 federacije Srbije, a prve zvanične mečeve klubova odigraće beogradski večiti rivali kao uvod u start Prve lige početkom narednog meseca.

Povezana vest:  BEJZBOL, Uspešan početak školskog programa

U 11 direktnom odmeravanju snaga u istoriji, Partizan i Crvena zvezda odlučiće ko će biti rival u finalu Superkupa prošlogodišnjem osvajaču duple krune, Dorćolu. Prošle godine Ragbi 13 federacija Srbije je uspostavila igranje Superkupa, jer je to bila prva sezona u modernoj istoriji domaćeg ragbija u kojoj jedan tim (Dorćol) nije osvojio sve trofeje, tjs. i Kup i prvenstvo. Bez obzira što je Dorćol vratio duplu, Superkup kao uvodno takmičenje za klubove u novoj sezoni će se igrati, a duel između večitih rivala je praktično kvalifikacioni. Zbog toga što su na kraju prošle sezone bili bolje plasirani, tjs. igrali u finalu plej-ofa, crno-beli su domaćini u polufinalu Superkupa.

Povezana vest:  NORDIJSKO TRČANJE, Norvežanke najbrže u štafeti

U dosada odigranim deset večitim derbijima, obe ekipe imaju po pet pobeda. Prošle sezone Partizan je slavio tri puta, dobivši oba meča u ligi i polufinale plej-ofa, dok je Zvezda bila bolja u polufinalu Kupa Srbije.

Superkup Srbije prošle sezone takođe je osvojio Dorćol pobedom u finalu protiv tadašnjeg prvaka Crvene zvezda sa 44:36. Time su dorćolci otpočeli jednu od najuspešnijih sezona u svojoj istoriji, pošto su potom osvojili jos i Kup Srbije, Prvu ligu i titulu u ragbiju 9.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Veprovi kreću u pohod na novu titulu