ice hockey

HOKEJ NA LEDU
Prvenstvo Srbije: Zvezda ubedljivom pobedom okončala ligaški deo

Hokejaši Crvene zvezde ubedljivo su savladali NS Stars rezultatom 9:0 (1:0, 3:0, 5:0), u meču Prvenstva Srbije igranom u subotu u ledenoj dvorani „SPENS“.

Lider šampionata zabeležio je još jedan siguran trijumf kojim je potvrdio izvanrednu formu u kojoj se ove sezone nalazi i tako potvrdio prvu poziciju na kraju ligaškog dela takmičenja koju su obezbedili u utorak protiv Partizana. Tim Nenada Milinkovića samo je u prvoj trećini imao problema da slomi otpor odličnih Novosađana, da bi tek u završnih 20 minuta stigao do ubedljive pobede protiv ekipe s kojom će se sastati i u polufinalu plej-ofa.

Povezana vest:  ŠAH VESTI, Bogosavljević pobednik Gliginog memorijala

Najefikasniji u pobedi Crvene zvezde sa po dva postignuta gola bili su Dmitrij Markelov (jedna asistencija) i Robert Sabadoš, dok su se po jednom u strelce upisali David Sefič (dve asistencije), Pavel Popravka, Vladimir Živić, Uroš Bjelogrlić i Nikola Kerezović.

Prvenstvo Srbije ulazi u završnu fazu, a poslednjeg dana ovog vikenda u ledenoj dvorani „Pionir“ biće odigran derbi meč preostalog dela ligaškog dela. Aktuelni šampion Partizan će u nedelju od 17.30 časova u lednoj dvorani „Pionir“ ugostiti Tisu Volan, u utakmici koja će odlučiti koja će ekipa sa druge pozicije u plej-of, čime će steći prednost domaćeg leda u duelu dva tima u prvoj rundi razigravanja. Crno-beli su u prvom meču u Segedinu slavili rezultatom 9:2.

Povezana vest:  KUGLANJE, Auuuu....4.017 čunjeva!!!

TABELA: Crvena zvezda 27, Tisa Volan 21 (-1 meč), Partizan 15 (-3), NS Stars 12, Vitez 6 (-1), Vojvodina 0 (-1).