CZV-PAR-04

HOKEJ NA LEDU
Prvenstvo Srbije, finale plej-ofa: Partizan posle mnogo preokreta savladao Zvezdu i stigao do vođstva u seriji

Hokejaši Partizana savladali su Crvenu zvezdu rezultatom 5:4 (2:0, 0:3, 3:1), u prvom meču finalne serije plej-ofa Prvenstva Srbije.

Aktuelni šampion Srbije je odbranu titule počeo trijumfom nad najvećim rivalom kojem se revanširao za dva poraza u ligaškom delu sezone. Crno-beli su u odličnom meču punom preokreta do trijumfa stigli pobedničkim golom Nemanje Jankovića tri minuta pre kraja i tako stigli do vođstva u seriji koja se igra do tri pobede.

Povezana vest:  ŠAH VESTI, Sedlak ostao jedini neporaženi

Pored Jankovića koji je uz pogodak upisao i dve asistencije, po jedan gol u ekipi Partizana postigli su Igor Zubov, Pavle Ogrizović, Nenad Raković i Dimitrije Filipović (1A). S druge strane, odličnu partiju u ekipi Crvene zvezde pružio je slovenački internacionalac David Sefič koji je, poput Jankovića, uz jedan postignut gol upisao i dva dodavanja za gol. Po jedan pogodak i asistenciju među crveno-belima su zabeležili Pavel Popravka i slovački internacionalac Lukaš Klima., dok jse u strelce upisao i Dmitrij Markelov.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, SAFS, Nemilosrdni ratnici "pregazili" Odmetnike

Partizan je prvi deo igre rešio u svoju korist pogocima Zubova i Ogrizovića u uvodnih šest minuta, da bi u nastavku igre usledio potpuni preokret. Crveno-beli su zaigrali znatno ofanzivnije, golom Popravke smanjili rezultat na startu drugog perioda, da bi u poslednjih pet minuta stigli do preokreta, golovima Sefiča i Markelova.

U poslednjih 20 minuta usledio je još jedan veliki preokret i to samo u tridesetak sekundi, koliko je Partizanovim hokejašima bilo potrebno da u 46. minutu stignu do novog vođstva golovima Rakovića i Filipovića.

Povezana vest:  EP U UMETNIČKOM KLIZANJU 2011, ŠVAJCARSKA, Amodi najbolji u kratkom programu

Pet minuta pre kraja Klima je doneo veliku radost domaćim navijačima i najavio produžetak, ali je Janković sjajnim udarcem u „pauer pleju“ tri minuta pre kraja pogodio za prvu pobedu Partizana nad „večitim rivalom“ ove sezone.

Naredni meč serije igraće se u ponedeljak, 14. marta u 17.30 časova, umesto u utorak kako je prvobitno planirano. Do pomeranja je došlo zbog bezbednosnih mera, budući da se u utorak uveče u velikoj dvorani „Aleksandar Nikolić“ igra meč plej-ofa ABA lige u košarci između Crvene zvezde i Cedevite.