Takmičenje Vršac open, prvo ove sezone u disciplini prelet paraglajderom, okupilo je veliki broj domaćih i inostranih pilota. Vladimir Bačanin najbolji je u ukupnom plasmanu, a u sport klasi Božidar Marunić.

Vršac open, prvo kolo domaće lige i prvo u regionu koje se održava ove godine u disciplini prelet paraglajderom okupilo je 70 pilota. Najveći broj njih došao je iz Srbije, ali je bilo i takmičara iz Rusije, Mađarske, Rumunije, Hong Konga, Japana.

Povezana vest:  Šoštar ponovo predsednik Sportskog saveza Srbije

Takmičenje se održava već 11 godina za redom i ove godine su planirana četiri dana, umesto dosadašnjih tri, što je privuklo veliki broj izvrsnih pilota. Međutim, loši vremenski uslovi omogućili su samo jedan takmičarski dan.

„To nije smetalo dobroj motivaciji i pilotima rešenim da u Vršcu oprobaju i odmere snage u vazduhu. Zadatak nije bio predugačak, ali je jači bočni vetar iz pravca istoka na grebenu na kojem su bile okretne tačke usporio početak trke.

Povezana vest:  Peruničić: Na prvom mestu školski i vrhunski sport

Dosta pilota sa manje iskustva i sporijim krilima su sleteli ispred tog grebena“, sumira rezultate takmičenja pobednik Vladimir Bačanin. U vazdušnoj trci koja je bila duga 50,8 km i na kojoj su takmičari leteli na 1200 metara nadmorske visine, svega šest pilota je uspelo da stigne do samog cilja. Iza Bačanina, u cilj su sleteli i Sergej Lazarev i Aleksander Frider iz Rusije.

Povezana vest:  KUGLANJE, Rekord kuglaša Beograda, Senta Visa sam slavila u Beogradu, Partizan u Zrenjaninu, kuglašice Ada kompjutersa odnele bod iz Kikinde

U sport klasi najbolji su bili Božidar Marunić i Dragodin Milovanović iz Srbije, a bronzu je osvojio takmičar iz Hong Konga, Mingvei Kuian. Najbolja ženska takmičarka je Katalin Juhasz iz Mađarske, a za njom su se rangirale Rumunke Anca Tabara i Dana Kelemen. Najbolji timovi su bili „Ruski tim“, „Rumunija 1“ i „Ares“ (Srbija).