Dorcol - Zvezda finale Kupa 2015 01RAGBI 13

DORĆOL ODBRANU POČINJE IZ PAZOVE

Utakmicom između Novog Beograda i Bijelih Zečeva iz Banja Luke u subotu 23. aprila počinje četvrtfinalna runda Kupa Srbije u ragbiju 13. Meč koji se igra na Adi Ciganliji (20.00) uvod je u uzbudljiv ragbi vikend u borbi za trofej u najmasovnijem takmičenju čije je ovo 12 izdanje u modernoj istoriji Ragbi 13 Federacije Srbije.

U svih prethodnih 11 finala pobede su odnosili ragbisti Dorćola, poslednju prošle sezone protiv Crvene zvezde (38:34). Aktuelni osvajač, odbranu počinje neugodnim gostovanjem Radničkom iz Nove Pazove, u duelu koji se na Gradskom stadionu igra u nedelju 24. aprila (17.00). Do sada se u ovoj sezoni nisu susretali, jer je njihov meč 3. kola Prve lige Srbije odložen, a kroz istoriju Radnički još uvek nije uspeo da porazi najtrofejniji srpski klub koji je prošle sezone osvojio duplu krunu.

Povezana vest:  Arsovićeva i Mikec najbolji strelci Srbije poručuju: Velika čast i veliki podstrek

Nešto ranije, četvrtfinalne mečeve koji se igraju u nedelju otvaraju niški Radnički i prošlogodišnji finalista Zvezda na pomoćnom terenu SC Čair (14.00). U 3. kolu šampionata ove dve ekipe su odigrale uzbudljiv duel koji je na kraju ipak pripao gostujućim crveno-belima (24:16). Zvezda je jedina ne poražena sezoni jer je u sve četiri odigrane runde Prve lige ostvarila pobede, uz osvajanje prvog Superkupa Srbije u istoriji, pa je tako možda i prvi favorit za titulu u Kupu.

Povezana vest:  ŠAH, Ivanišević i Kovačević pobednici Kumovijade u Guči

Poslednje četvrtfinale na stadionu FK Heroj Polet u Jajincima (16.00) u nedelju igraju Partizan i Zemun. Crno-beli su veliki favoriti protiv drugoligaša koji će pokušati da ostvari istorijski uspeh i plasira se u polufinale.

Iz Ragbi 13 federacije Srbije takođe stiže vest da su seniorski reprezentativci Džavid Jašari (Partizan), Vladislav Dedić (Crvena zvezda) i Stevan Stevanović (Dorćol) potpisali ugovore o stipendiranju sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije. Osvajanje srebrne medalje na Evropskom šampionatu u ragbiju 9, koje je prošle godine održano u Beogradu, donelo je trojici standardnih članova nacionalnog tima stipendije u narednih 12 meseci.

U pratnji predsednika Federacije, Predraga Pantića, trojica talentovanih igrača zvanično su u četvrtak 21. aprila potpisali ugovore o stipendiranju koji su kruna vrednog rada čitave reprezentacije. Dodeljivanjem ovih stipendija, Ministarstvo sporta i omladine je odalo veliko priznanje ne samo nacionalnom timu, već i čitavoj Ragbi 13 federaciji Srbije koja u teškim uslovima uslovima za rad, u poslednje dve godine beleži istorijske rezultate.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Amerikanac Ligeti pobednik veleslaloma u Zeldenu

S obzirom da je ragbi 13 kolektivan sport, Upravni odbor Federacije na čelu sa predsednikom Pantićem uspostavio je visoke kriterijume za izbor trojice stipendista koliko ih dodeljuje Ministarstvo. Ovakav vid pomoći biće dodatni motiv da se sve selekcije Srbije ubuduće dobrim rezultatima izbore za još veću finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.