Olympic_ringsPrijepolje se kandiduje za omladinske igre 2013.

 

Odbornici Skupštine Opštine prihvatili su predlog da se Prijepolje kandiduje za domaćina i organizatora jubilarnih 50-tih Međuopštinskih omladinskih sportskih igara 2013. godine.

Incijativu za kandidovanje Prijepolja podneli su članovi Saveta za sport i omladinu, a odluka je jednoglasno doneta na jučerašnjoj sednici Skupštine Opštine.

Međuopštinske omladinske sportske igre (MOSI) su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u regionu. Svake godine okuplja po nekoliko hiljada sportista iz tridesetak opština Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Povezana vest:  Srbija šampion sveta u kuglanju!

Ta manifestacija je 1954. godine i nastala u Prijepolju, kada je organizovan tromeč mladih Priboja, Nove Varoši i Prijepolja. Ubrzo je postala redovna i ponela epitet „sandžačke olimpijade“.

Igre su svake godine organizovane u drugoj opštini te se tako širila i mreža sportskih terena, dvorana, čak i bazena jer se od 1970-ih godina održavaju i takmičenja u plivanju.

Na MOSI su prve sportske korake napravili istinski asovi sa područja Jugoslavije među kojima Vlade Divca, Slavko Kuzmanović, Duško Ivanović, Olivera Jeftić, Azra Eminović.

Povezana vest:  O'Saliven osvojio petu titulu na Otvorenom prvenstvu UK

Prijepolje je do sada sedam puta bilo uspešan organizator Igara.

Odluku o domaćinu jubilarnih MOSI doneće Stalna konferencija opština učesnica na 47. MOSI u Čajetini, u julu ove godine.

Kandidaturu je zvanično podneo i Priboj, a očekuje se da će još nekoliko opština u međuvremenu pokazati interesovanje za organizovanje jubuilarnih Igara.