Selekcija engleskih Lajonhartsa pobednik je ovogodišnjeg juniorskog Trofeja Beograd u ragbiju 13, turnira za igrače do 18 godina starosti. U finalu, Lajonhartsi su na stadionu FK Radničkog na Novom Beogradu savladali reprezentaciju Srbije sa 46:4 (28:0).

Nije bilo puno dileme u finalnom meču jer su talentovani Englezi znatno kvalitetniji i iskusniji od domaće selekcije. Već u 3. minutu Tod Fjulon doveo je goste u vođstvo od 4:0, da bi potom do poluvremena Lajonhartsi postigli još četiri eseja. U drugom delu, odbrana Srbije je bila malo bolja, međutim razlika je bila suviše ubedljiva da bi se napravio preokret. Denis Bajrami je postigao utešni esej za Srbiju u 60. minutu meča, dok su preostala tri eseja za Engleze dali Džonson, Dalton i Odonel.

-Za nas je bilo bitno da tokom čitavog turnira damo sve od sebe i vidimo gde se trenutno po kvalitetu nalazimo u odnosu na vršnjake. Zadovoljni smo kako smo odigrali protiv Libana u polufinalu, ali nismo ne zadovoljni današnjim mečom jer je ova selekcija Lajonhartsa ipak znatno bolja od naših klinaca. Nama je ovo veliko iskustvo i dobra škola za budućnost – izjavio je nakon poraza selektor Srbije Admir Hadžić.

U utakmici za treće mesto reprezentacija Libana savlada je Vitez iz Bosne i Hercegovine sa 28:6 (12:0).

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Bundes liga: Grgić postigao najbolji rezultat dana, pobede Arunovićeve i Petrova

Konačan plasman: 1. Lajonharts, 2. Srbija, 3. Liban, 4. Vitez.

SRBIJA – LAJONHARTS 4:46 (0:28)

Eseji: Bajrami ’60 (Srbija), Fjulon ‘3, ’16, Toping ‘6, Dendi ’13, Birn ’25, Džonson ’40, Dalton ’52, Odonel ’62 (Lajonharts).

Golovi: Milutinović 0/1 (Srbija), Toping 7/8 (Lajonharts).

SRBIJA: Ristić, Đurić, Milutinović, Arsić, Trifunović, Čarapić, Stošić, Milković, Ilić, Bajrami, Bitići, Novakov, Kovač, Gicić, tasić, Lazin, Dimić.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Todorovićevoj i Jovanoviću „duplo zlato“, ubedljivi Mikec i Sebić

LAJONHARTS: Grimšou, Odonel, Dendi, Džonson, Hamer, Konel, Toping, Dalton, Staridž, Auermejn, Džons, Nort, Fjulon, Hin, Luis, Datson, Birn.

Stadion: FK Radnički Novi Beograd. Gledalaca: 200. Sudija: Radoslav Novaković (Srbija).