Revija GrupaRevija ritmičke gimnastike „Ritam Beogradu“

 

Hala „Pinki-Zemun“ bila je minulog vikenda domaćin tradicionalne manifestacije, osme po redu, Revije ritmičke gimnastike „Ritam Beogradu“. Oko 1.000 gledalaca imalo je priliku da uživa u nastupima oko 500 devojčica koje se ovim sportom bave rekreativno, ali i u individualnim vežbama pravih takmičarki.

Svoje individalne vežbe su prikazale: seniorke – Vojislava Čekerevac, aktuelna prvakinja Srbije koja je prethodnog vikenda odbranila prošlogodišnju titulu i trećeplasirana sa Prvenstva Srbije, Andrea Moskovljević. Njih dve, ovog leta, čekaju naporni treninzi, jer se pripremaju za nastup na Svetskom prvenstvu koje se u septembru održava u Moskvi.

Povezana vest:  KUGLANJE, Preminuo Miodrag Kitić

Od juniorki prisutni su mogli da vide Tamaru Savić, drugoplasiranu i Tamaru Gavrilović, trećeplasiranu sa proteklog Prvenstva Srbije, a zajedno sa Ivanom Stevanović osvojile su ekipno Prvenstvo Srbije.

Kadetkinja je predstavila Sofija Vukićević, aktuelna šampionka Srbije.

Pored njih, u goste su nam došle i dve takmičarke iz najtrofejnijeg svetskog kluba, „Levski“ iz Sofije. Bistra Starešinska, prvakinja Bugarske u kadetskoj kategoriji i seniorka, Silvija Koičeva kojoj je ovo prva sezona individualnih nastupa, jer je do skoro bila članica grupne vežbe.

Povezana vest:  BADMINTON, Dragoslav Petrović vicešampion u Češkoj

Tradicionalno, članovi kluba „Nippon“ koji voda naša proslavljena karatistkinja Tanja Petrović imali su svoj nastup, prikazujući karate pokrete uz muziku.

I ovoga puta, pokrovitelj manifestacije je bio Sekretarijat za sport i omladu Beograda, a poklone za takmičarke i devojčice koje su osvojile medalje na Prvenstvu Srbije u grupnim vežbama B programa (takmičenje za rekreativni nivo), obezbedila je kompanija „Intersport“.

Povezana vest:  Svetsko prvenstvo u Sulu: Srpske juniorke šeste iz tri stava