Odbrojavanje do Olimpijskih igara se bliži kraju. Srpski strelci privode kraju pripreme u Novom Sadu. Poslednja provera za Rio biće izuzetno kvalitetno takmičenje „Velika nagrada Novog Sada“, koje počinje u četvrtak, a završava se u nedelju.

Na tradicionalnom mitingu učestvovaće 173 strelca iz 15 zemalja sa svih kontinenata izuzev Australije. I po kvalitetu i po programu „Velika nagrada Novog Sada“ mnogo podseća na svetske kupove, jer strelci će se nadmetati u svim olimpijskim disciplinama malokalibarskim i vazdušnim oružjem.

Povezana vest:  Andrea Arsović pobedila, Zorana Arunović treća na turniru u Minhenu

Danas će na strelištu na novosadskom Sajmu biti održana takmičenja vazdušnim oružjem.

– Za naše olimpijce „Velika nagrada Novog Sada“ je značajna da održe takmičarski kontinuitet, s obzirom da od Svetskog kupa u Bakuu do Igara u Riju nećemo imati nijedno međunarodno takmičenje – kaže sportski direktor SSS Srećko Pejović.- Nadmetanje u jakoj konkurenciji je odlična proba za Rio, ali rezultati koji budu bili postignuti neće biti pravi reper forme za Olimpijske igre. Svi su u punom treningu, pa ne treba očekivati, a to ne bi ni valjalo, da sada dostignu vrhunac forme.

Povezana vest:  Beogradski podmladak pred metama u atomskom skloništu

Današnji program na strelištu na Sajmu počinje u 9 časova, a u 13 časova počinju finala.

U Novom Sadu se priprema svih devetoro srpskih olimpijaca: Stevan Pletikosić, Milenko Sebić. Milutin Stefanović, Andrea Arsović, Ivana Anđušić Maksimović (svi puška), Zorana Arunović, Bobana Veličković, Damir Mikec i Dimitrije Grgić (pištolj). Uz strelce će u Riju biti tročlani stručni štab: Srećko Pejović, sportski direktor, Boban Marković, trener za pištolj, i Dragan Donević, trener za pušku.

Povezana vest:  EP ZA ŽENE U ŠAHU 2013, Umesto žurke, pomoć Vesni Rožič

Posle Velike nagrade Novog Sada srpski reprezentativci se razilaze kućama, na mali odmor i individualan rad, a 24. jula putuju na završnu fazu priprema, u mestu Krej (Francuska), odakle će 31. ovog meseca krenuti za Rio de Žaneiro.

Streljačka takmičenja počinju prvog dana OI, 6. avgusta.