cacak_angelsAMERIČKI FUDBAL, SAFS

 

Ratnici u polufinalu

 

Još jednom su Anđeoski Ratnici uspeli da obraduju svoje navijače, koji su čak i po veoma lošem lošem vremenu došli  da bodre svoj tim. Ovoga puta, pala je ekipa Vitezova iz Kleka, a rezultat na kraju meča glasio je 54:26 za Ratnike. Po četvrtinama: 6:6; 6:8; 14:6; 22:0. Gledalaca oko 200.

Početak utakmice je kasnio pola sata zbog nevremana praćenog gradom, pa je nakvašen teren dodatno uneo nervozu u igrače i znatno uticao na broj gledalaca.

Već u svom prvom napadu, ekipa Kleka je sa nekoliko odlično uigranih akcija stigla do end zone Čačana, a onda je QB Vitezova, Lazar Sporin uposlio WR-a Žarka Šuputa, pasom od 3 jarda za vođstvo od 6:0. Ratnici odmah uzvraćaja preko RB Filipa Maksimovića, koji poravnjava rezultat trčanjem od 16 jardi, a zatim početkom druge četvrtine, QB Đorđe Avramović baca pas od 12 jardi na TE Vladimira Tanovića za vođstvo od 12:6. Najobolji igrač Kleka, Igor Vukoje, uhvatio je pas Sporina od 30 jardi i uz uspešno pretvaranje za 2 poena RB-a Dragomira Milanovića, dovodi svoju ekipu u vođstvo. Nekon toga, usledio je sjajan tačdaun pas od 35 jardi Avramovića na WR-a Milorada Živkovića. Do kraja poluvremena, Vitezovi su uspeli da prevedu pasom od 14 jardi Sporina za WR-a Bojana Milanovića – rezultat 18:20.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Švajcarkinja Gut trijumfovala na otvaranju sezone

U drugom poluvremenu, RB Marko Protić vrača vođstvo Ratnicima, TD trčanjem od 12 jardi, pa ga zatim povećava svojim drugim tačdaun trčanjem na meču, ovoga puta od 9 jardi. (Maksimović uspešno pretvaranje za 2 poena). Klek uspeva da smanji rezultat još jednom pas akcijom od 14 jardi Sporin – Vukoje.

Poslednja četvrtina prošla je u znaku Ratnika uz tri postignuta tačdauna. Nejpre je Avramović uposlio WR-a Miloša Jevremovića pasom od 14 jardi, a zatim je Maksimović uhvatio još dva pasa Avramovića, za svoj drugi, odnosno treći tačdaun na meču (uspešna pretvaranja za 2: Jovan Pavlović i Filip Maksimović) i konačan rezultat.

Povezana vest:  KUGLANJE, Livia Santo i Robert Ernješi osvojili zlatne, Vilmoš Zavarko srebnu medalju na Svetskom kupu u Talinu

QB Ratnika, Đorđe Avramović, kompletirao je 17 od 22 pasa za 257 jardi uz 5 tačdaun pasova. Takođe treba napomenuti, da Čačani već u trećoj utakmici za redom, nisu poentirali u samo dva napada. RB Filip Maksimović, prešao je 129 jardi uz 3 TD i dva pretvaranja za 2 poena, dok je drugi RB ekipe, mladi Marko Protić imao učinak od 98 jardi i 2 TD. Fenomenalno je igrao i WR Miloš Jevremović koji je prešao čak 190 jardi uz 1 TD. Na drugoj strani, QB Kleka, Lazar Sporin, kompletirao je 20 od 42 bacanja uz 266 jardi i 4 TD pasa. WR Igor Vukoje takođe je imao zapaženu partiju sa 149 pređenih jardi 2 TD hvatanja.

Povezana vest:  Ljungkvist: Doping ugrožava elitni sport

Ovom pobedom, Ratnici su se popeli na drugo mesto na tabeli, čime će u polufinalu imati prednost domaćeg terena, dok se ekipa Kleka oprostila od plej ofa. Dakle, polufinalni parovu su Kragujevac Divlji Veprovi – Beograd Plavi Zmajevi i Čačak Anđeoski Ratnici – Pančevo Panteri. Utakmice se igraju za 15 dana.