Seniorska reprezentacija Srbije u ragbiju 13 osvojila je ovogodišnji Kup izazova pošto je u tradicionalnom odmeravanju snaga savlada mladu reprezentaciju Srbije (igrači do 21 godine starosti) sa 68:22 (36:6). Meč odigran na stadionu FK Heroj Polet u Jajincima poslužio je kao dobra provera za obe selekcije uoči predstojećih obaveza u septembru.

Utakmica je najviše značila stručnom štabu seniora koji je tako na delu mogao da vidi gotovo sve potencijalne kandidate za mesto u ekipu u završnoj fazi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2017. godine koje se igraju u oktobru. Pod vođstvom Ljubomira Bukvića od početka meseca reprezentativci se pripremaju po specijalnom pripremljenom programu drugog trenera Srbije Darena Higinsa koji je posebno za ovaj meč doleteo iz Engleske kako bi proverio trenutnu formu ekipe.

-Zadovoljni smo i ovom proverom, kao i pojedinačnom formom igrača. Akcenat je u prethodnom delu priprema bio na fizičkoj spremi, a u narednom periodu radićemo na individualnoj tehnici, kao i uigravanju pojedinih delova ekipe. Mali problem je što sve igrače nemamo trenutno na raspolaganju, pre svih one iz inostranstva, dok očekujemo povratak posle povrede kapitena Dalibora Vukanovića – izjavio je posle meča trener Srbije Ljubomir Bukvić.

U utakmici u kojoj rezultat nije puno značio, seniorska selekcija je postigla čak 12 eseja, od čega tri Miloš Ćalić. Međutim, otporom sa druge strane može biti zadovoljan i selektor mlade selekcije Admir Hadžić koji takođe nije mogao da računa na najbolji sastav.

Povezana vest:  Održana 15. Sednica predsedništva OKS

Nakon ove provere, obe selekcije nastavljaju sa planom pripremama za svoje predstojeće mečeve, između klupskih obaveza. Seniori Srbije narednu utakmicu igraju 24. septembra u Valensiji protiv Španije, što će ujedno biti i poslednja provera uoči kvalifikacionih duela sa Velsom 15. oktobra i Italijom 23. oktobra. Mladu reprezentaciju,  pak, 21. i 25. septembra očekuje dvomeč sa vršnjacima iz Libana koji će gostovati u Srbiji.

Povezana vest:  Hokejaši Srbije pomažu ugroženima

SRBIJA SENIORI – SRBIJA MLADI 68:22 (36:6)

Eseji: Stevanović ’7, Jašari ’14, Srbljanin ’18, ’51, Vladislav Dedić ’26, Kušić ’30, ’70, Ćalić ’39, ’61, ’64, Nedeljković ’58, Vojislav Dedić ’80 (Srbija seniori) Bitići ’21, Milutinović ’47, ’75, Radić ’64 (Srbija mladi).

Golovi: Vojislav Dedić 10/12 (Srbija seniori), Stošić 3/4 (Srbija mladi).

Povezana vest:  WADA želi da unapredi programe za analizu testova krvi

SRBIJA SENIORI: Zogović, Petrović, Ćalić, Madžarević, Vojinović, Vojislav Dedić, Jašari, Kušić, Vladislav Dedić, Srbljanin, Kovačević, Stevanović, Nedeljković.

SRBIJA MLADI: Mora, Milutinović, Arsić, Čengaj, Bitići, Pavlović, Stošić, Milković, Štrbac, Radić, Tomić, Kovač, Abidinović.

Stadion: FK Heroj Polet Jajinci. Gledalaca: 100. Sudija: Radoslav Novaković (Beograd). Pomoćnici: I. Đorđević, D. Virc (obojica Beograd).

PHOTO: Ragbi 13 Federacija Srbije