Hokejaški klub Beograd počeo je u sredu u ledenoj dvorani “Pionir” pripreme za debitantsku sezonu u regionalnoj MOL ligi, okupljanjem kandidata za mesto u sastavu novoformiranog domaćeg kluba.

Dvadesetak hokejaša pojavilo se na prvoj prozivci u našoj najvećoj dvorani, na testiranju fizičke spreme pred start priprema za najvažniju akciju srpskog hokeja u njegovoj novijoj istoriji, odnosno učešće u regionalnom takmičenju koje se održava pod pokroviteljstvom Mađarske hokejaške federacije (MJSZ). Iako još uvek bez leda, najbolji domaći igrači koji su protekle sezone mahom nastupali za Partizan i Crvenu zvezdu, odradili su lagani prvi trening na suvom, a potom i testove sa trenerima dva naša najveća kluba.

Povezana vest:  XI KUP GRADA – TROFEJ BEOGRADA 2011 U BADMINTONU

Trener seniora Partizana Nemanja Janković proverio je brzinske i atletske sposposobnosti kandidata, dok su selektor omladinske reprezentacije Jovica Rus i pomoćni trener crno-belih Nikola Bera radili sa ekipom u teretani. HK Beograd će pripreme za debitantsku sezonu u MOL ligi nastaviti već u četvrtak treningom u kompleksu SD „Crvena zvezda“ u Ljutice Bogdana, a novoformirani klub će svoj premijerni meč odigrati 24. avgusta na gostovanju mađarskoj Dunajvaroši. Krajem avgusta očekuje se postavljanje ledene ploče u hali „Pionir“, a prvi meč u regionalnom takmičenju Beograd će igrati pred svojim navijačima 9. septembra, u susretu protiv rumunske Čikserede, dok samo dan kasnije u našu najveću ledenu dvoranu dolazi Korona Brašov.

Povezana vest:  ŠAH VESTI, PRVENSTVO BALKANA, Poraz Miladinovića u osmom kolu

Podsetimo, formiran na inicijativu čelnika Saveza hokeja na ledu Srbije, HK Beograd predstavlja potpuno novi klub na srpskoj hokejaškoj sceni za koji će igrati najbolji domaći igrači, kandidati za reprezentativne selekcije, sa ciljem jačanja nacionalnog tima Srbije i težnjom za podizanjem kvaliteta srpskog hokeja učešćem u regionalnoj MOL ligi u kojoj će klub u sezoni 2016/17. odigrati najmanje 40 takmičarskih utakmica.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Otkazane i trke u Kurševalu