Reprezentacija Srbije učestvuje na Svetskom prvenstvu u raketnom modelarstvu koje se od 22. do 30. avgusta održava u Ukrajini. Tim menadžer, Dragan Jevtić očekuje da se kući vrate sa dve medalje u pojedinačnoj juniorskoj i jednom medaljom u pojedinačnoj seniorskoj konkurenciji. U ekipnom plasmanu Jevtić najavljuje jednu do dve medalje kod juniora i isto toliko kod seniora.

-U juniorskoj konkurenciji očekujuem medalje u klasama S5 i S9, a u seniorskoj u S5 i S6. Konkurencija je jaka, tu će biti i Rusi i Poljaci koje smo prethodnih godina pobeđivali, ali su oni sada u vrhu tako da nam mogu parirati. Svim našim juniorima je ovo prvi put da nastupaju na svetskom prvenstvu, ali očekujem rezultat obzirom da smo uveli neke promene u radu sa članovima reprezentacije – objašnjava vođa našeg tima. Prvi put je ove godine podeljen rad sa reprezentativcima, tako da je rad sa juniorima vodio Vladimir Čipčić, a sa seniorima Zoran Katanić, obojica višestruko trofejni modelari.

Povezana vest:  UMETNIČKO KLIZANJE, Ruski par Kavaguči-Smirnov propušta prvenstvo Evrope

Na ovom svetskom prvenstvu svoje umeće će odmeriti više od 300 takmičara iz 20 zemalja. Srpski raketni modelari imaju dugu istoriju učešća na međunarodnim modelarskim takmičenjima i gotovo svaki put nas obraduju s mnoštvom trofeja sa evropskih i svetskih prvenstava, kao i svetskih kupova.

Ovoga puta Srbiju će predstavljati seniori Zoran Katanić, Vesna Katanić, Vladimir Čipčić, Miodrag Čipčić, Mihailo Petrović i Luka Volarević, kao i juniori Dejan Žak, Milan Dimitrov i Kristina Čipčić. Našem timu pomagaće i Zoran Pavlić i Zlatko Žak, dok će Branislav Pavlović biti merilac vremena.

Povezana vest:  RAGBI 13 Srbija bolja od Rusije, korak bliže ka SP!