„Bio sam tu“ je novi singl i spot s predstojećeg albuma „Putanja“ Frenkija, Kontre i Indiga, i premijerno će biti prikazan na MTV kanalu u ponedeljak, 22. avgusta u 20 časova!

Video „Bio Sam Tu“ je sniman u Berlinu, u režiji Maria Ilića. „Bio sam tu je moj lični osvrt na put kroz muziku i želju za istinskom promenom. Takođe, moje sazrevanje i spoznaja da se čovek na kraju okrene onim najbitnijim ljudima u životu, a to je porodica“ – rekao je Frenkie, a Kontra se nadovezuje „U našoj zemlji je vrlo teško napraviti nešto od sebe i osećati se ostvarenim. Depresija je postala deo nacionalnog identiteta, počela je važiti ona „što si gori, to si bolji“, oteti su ljudima snovi. O tome je ova pesma.“

Album „Putanja“ zvanično izlazi 9. septembra 2016. za Universal Music, a do sad je najavljen spotovima i singlovima „Karma“, koji je nedugo po objavljivanju osvojio #1 poziciju MTV-jeve top liste „Domaćica“, i „Bratmoi“ feat. Shtuka, a fanovima je dostupan i audiovizualni mix „Putanja Mix Tape – DJ Soul Mix“ – koje možete proveriti i na njihovom VEVO kanalu.

Povezana vest:  Andy Pavlov topi naša srca

Sam album dostupan je za prednarudžbinu u fizičkom i digitalnom obliku.

„Od našeg boravka u Berlinu je prošlo skoro tri meseca i konačno ćemo publici predstaviti šta smo tamo snimili. „Putanja“ je po našem mišljenju jako kvalitetan album, a singl „Karma“ je samo uvod. Iako je prvi singl klasična hip hop tema, ostatak albuma je jako šaren. Ima dosta humora, društvenih tema pa čak i ljubavnih. Nas trojica smo jako bliski prijatelji i kroz višegodišnje saradnje smo stvorili određenu hemiju. Verujem da će to slušaoci osetiti. Rad u savršenim uslovima berlinskog Red Bull studija je bio kao mali san, i mogu reći da smo uživali. Ovo je prvi put da radimo zajednički album i prvi put da smo odlučili zaključati se u studio i sve snimiti za manje od deset dana. Mnoge teme i pesme smo naravno započeli ranije, no celi album je snimljen, miksan i masterizovan za tih par dana u Berlinu. I sami smo se iznenadili koliki smo profesionalci“ – izjavili su kroz smeh Frenkie, Kontra i njihov producent Indigo.

Povezana vest:  Izložba "Still Birth" Kjare Ernandes u okviru festivala "Belgrade Photo Month Book 2024"

Kompletnu produkciju na albumu potpisuje Indigo, dok mu je u miksu i masteringu u pomoć priskočio poznati nemački DJ i producent Christian Prommer. Treba napomenuti da su za naslovnicu albuma zaduženi fotograf Mario Ilić i poznati grafički dizajner Adopekid. Kao što se s prvim informacijama može zaključiti, Frenkie, Kontra i Indigo su oko svog albuma okupili odličnu ekipu, a prvi singl „Karma“, kao i „Putanja Mix Tape – DJ Soul Mix“ potvrđuju da se radi o zanimljivom projektu.

Povezana vest:  Britni Spirs za učestvovanje u 'X factoru' traži 16 miliona dolara!