Luka Milić stao je na korak o odličja na jakom međunarodnom turniru – Romanian Junior 2016 koji je od 26. do 28. avgusta 2016. u Temišvaru okupio oko 100 igrača i igračica iz 20-tak zemalja. Naš najbolji junior je u četvrtfinalu muškog singla, u kojem je bio postavljen za šestog nosioca, izgubio posle tri seta od prvog nosioca Slovenca Mihe Ivanića.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Orlići pali u završnici, Španci ruše veru u zlato

Prethodno, naš reprezentativac je sa po 2:0 savladao Mihu Ivančića iz Slovenije i Justusa Kilpija iz Finske. Pored Milića, boje Srbije na ovom turniru Evropskog kruga branilo je još trojica igrača. u muškom singlu Andrija Doder je pobedima nad Slovencem Tejom Kolarim (2:0) i Čehom Tomašom Švejdom (2:0) došao do osmine finala gde je izgubio od domaćeg takmičara i drugog nosioca Filimona Kolinsa -Valentinea (2:0). Mateju Manića je, nakon pobede u prvom kolu nad Rumunom Mihaijem Grosuom (2:0), u drugom zaustavio Čeh Ondrej Kral (2:0), treći nosioc, dok je Nenad Milošević posle velike borbre poražen na startu od Slovaka Ričarda Smatlaka (2:1).

Povezana vest:  NFL VESTI, Black Eyed Peas na poluvremenu Super Bowla

Manić i Milošević su u prvom kolu muških dublova izgubili od francuske kombinacije Kenji Lovang, Hristo Popov (2:0), dok su u istoj konkurenciji Milić i Doder, u drugom kolu, u borbi za plasman u četvrtfinale, poraženi nakon divovske borbe od Čeha Petr Berana i Ondreja Krala (2:1). Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću srpskog tima na turniru u Rumuniji.

Povezana vest:  EP u Bolonji: Srbija oborila državni rekord za sedmo mesto u trostavu