U okviru najveće akcije na omasovljenju sporta u Srbiji, „Sto terena za jednu igru“, danas je u Bačkoj Palanci svečano otvoren obnovljeni košarkaški teren „Milan Mačvan“. U prisustvu reprezentativca koji se pre nepunih nedelju dana sa Olimpijskih igara u Riju vratio sa osvojenim srebrom, građani Bačke Palanke su zvanično dobili novo mesto za sport i rekreaciju.

Mačvanu je prilikom otvaranja terena uručena i zahvalnica na podršci akciji a krilni centar reprezentacije i Olimpije iz Milana sa lakoćom je postigao i prvi pogodak na novim koševima.

Povezana vest:  NIVEA Micelarni šamponi

„Kao i u životu svakog košarkaša, svaki početak je težak. Bačka Palanka nas je nakon rata odlično prihvatila, ovde sam počeo da treniram i zaista mi znači što je teren poneo moje ime. Na ovakvim malim terenima se rađaju asovi, stiču prava prijateljstva. Bačka Palanka je grad sporta i ja se nadam da će na ovakvom terenu stasati neki novi košarkaški olimpijci“, izjavio je Milan Mačvan prilikom otvaranja terena.

Povezana vest:  Koje satove nose zvezde holivudskog glumišta

Nakon zvaničnog dela, okupljeni građani su imali priliku i da porazgovaraju sa „srebrnim“ reprezentativcem koji je sa velikim zadovoljstvom izašao u susret svima koji su želeli autogram ili fotografiju za uspomenu.

Osnovna ideja je da se obnovom terena širom zemlje pošalje poruka o važnosti sporta, rekreacije i razvoja timskog duha kod mladih.

„Renoviranje košarkaških igrališta u Srbiji kompanija Mozzart realizuje u cilju popularizacije sporta koji je našoj zemlji doneo toliko radosti. Obnavljanjem ovakvih, malih igrališta želimo da doprinesemo stvaranju novih asova koji će nastaviti dugu seriju odličnih rezultata naših košarkaša“, izjavila je Vida Savić, predstavnica kompanije Mozzart.

Povezana vest:  Karli Klos novo lice za kolekciju adidas by Stella McCartney

Akciju kompanije Mozzart podržala su brojna imena iz sveta košarke, Dejan Bodiroga, Svetislav Pešić, Nikola Peković, Darko Miličić, Marina Marković, Marko Cvetković, Miljan Pavković i mnogi drugi.

Svi zainteresovani i dalje mogu predložiti svoj teren na sajtu www.deotvogzivota.com.