Lider na farmaceutskom tržištu Srbije i regiona i jedan od deset najvećih izvoznika u Srbiji,kompanija Hemofarm obeležila je 58 godina uspešnog poslovanja.

Tokom prethodne godine Hemofarm je ostvario nove poslovne uspehe i postao glavni centar Štada grupe, u okviru koje posluje, za tržišta centralne Evrope (Poljske, Češke i Slovačke), čime je proširio zonu regionalne nadležnosti na ukupno 13 zemalja centralne i jugoistočne Evrope. Uspešno je završena i izgradnja najsavremenijeg Centra za pakovanje u Vršcu u koji je uloženo 21,6 milion evra, dok je u podgoričkom Hemomontu izgrađen novi pogon za proizvodnju sterilnih nosnih sprejova (SNUP).

Povezana vest:  Do 30. septembra 20 odsto popusta na Eucerin preparate!

 Od avgusta 2006. godine, od kada je Hemofarm u vlasništvu nemačke Štada grupe, u osavremenjivanje poslovanja, opremu i nove pogone investirano je oko 300 miliona evra, a planirane su i nove investicije. „Ponosan sam što smo zadržali lidersku poziciju u Srbiji, BiH i Crnoj Gori i što snažno napredujemo i na drugim tržištima. Biti lider na tržištu je cilj svake kompanije, ali možda i teži zadatak jeste – zadržati lidersku poziciju. Ipak, decenije uspešnog poslovanja naučile su nas kako da budemo i ostanemo najbolji – konstantno težimo modernizaciji, a spremni smo da se istovremeno prilagođavamo zahtevima lokalnih tržišta i globalnim uslovima poslovanja. Trudimo se da budemo novi i drugačiji i zato mogu reći da Hemofarm poseduje mudrost zrelog čoveka, a entuzijazam tinejdžera“, kaže povodom rođendana kompanije Ronald Zeliger, generalni direktor Hemofarma.

Povezana vest:  Pogledajte novu adidas Football Blue Blast kolekciju

 Budući planovi Hemofarma usko su vezani za dalje jačanje i internacionalizaciju poslovanja Štade čija namera je da postane jedan od pet najvećih proizvođača generičkih lekova u svetu.

Prijem za zaposlene, jubilarce i penzionere

Tradicionalnim prijemom za zaposlene, jubilarce i penzionere u vršačkoj fabrici obeležen je dan firme koja je svoj put razvoja i uspona počela od malog pogona za proizvodnju lekova u Vršcu do međunarodne kompanije sa 3500 zaposlenih i izvozom u 38 zemalja sveta.

Povezana vest:  SOFIJA MILOŠEVIĆ u prolećnom lookbook DIESEL-a