Kuglašica Jagodine Biljana Radanović i prvotimac superligaša Crvene zvezde Jovan Kerečki  pobedili su na prijateljskom turniru Ženskog kuglaškog kluba SUK Mladost iz Kragujevca.

Kerečki je slavio sa 604 čunja i jedini je preskočio granicu od 600 čunjeva. Drugi je bio Dragan Vuksanović iz tima superligaša Kragujevca sa 586 čunjeva, a treći njegov drug iz ekipe Vlada Đorđević sa 575 čunjeva.

Kod žena, Biljana Radanović je oborila 518 čunjeva i jedina je prebacila granicu od 500 čunjeva na zahtevnoj kragujevačkoj kuglani. Učestvovale su i slepe i slabovide takmičarke i najbolja je bila  Nada Vuksanović sa  589 čunjeva (samo u pune).

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Počinju kvalifikacije za Evropsko juniorsko prvenstvo

– Drago nam je što se na našem turniru okipio ovoliki broj  kuglašica i kuglaša  kojima se od srca zahvaljujem što su nam pomoglio u promociji našeg kluba SUK Mladost – istakla je u prilikom podele pehara Ivana  Vučić sekretar SUK Mladost. – Zahvaljujem se Dragoslavu Vuksanoviću, predsedniku Kuglaškog savaza Kragujevca, kao i članovima SUK Mladost na izuzetnoj pomoći u organizaciji turnira.

Povezana vest:  Počinje nova era: Srbija sa 14 strelaca na Gran priju u Sloveniji

Turir su podržali Voda Vrnjci, „Udruženje informatičara 1 info bit“, Pak promet i Kuglaški savez grada Kragujevca.

Rezultati turnira SUK Mladost Kragujevac – muškarci: 1. Jovan Kerečki (Crvena zvezda) 604, 2. Dragoslav Vuksanović 586. 3. Vlada Đorđević (obojica Kragujevac), 575, 4. Milojko Solujić (gost tunira) 561, 5. Stojadin Petković (Pak promet, Kragujevac) 559, 6. Goran Čaluković (gost turnira) 557 čunjeva itd. Učestvovalo 29 kuglaša.

Povezana vest:  ZOI VANKUVER, Guvernerka Kanade otvara Zimske igre

Kuglašice: 1. Billjana Radanović 518, 2. Milanka Petrović (obe Jagodina) 484, 3. Kristina Trošić (SUK Mladodt) 473, 4. Nevenka Karajlović (Jagodina) 466, 4. Ena Grubor 451, 6. Ivana Raščanin (obe SUK Mladost) 422 čunja itd. Ukupno  deset učesnica.