ada_golfGOLF

Srbija ubedljiva protiv Rumunije

Tokom proteklog vikenda, 6. i 7. avgusta, Golf klub Beograd je bio domaćin interesantnog duela. Na terenu na Adi Ciganliji, odigran je meč između Srbije i Rumunije.  Dva tima, sastavljena od po 14 golfera, ukrstila su štapove i svoje golfersko znanje tokom dva dana takmičenja.

Prvog dana, igralo se u timovima od po dva igrača, po sistemu “better ball”, gde se računao bolji od dva rezultata na svakoj rupi. Pobednički tim je svojoj zemlji donosio 1 poen, a u slučaju nerešenog rezultata, obračunavalo se po 0.5 poena. U ovom interesantnom meču na 18 rupa, nije bilo nerešenih duela, pa je Srbija odnela ubedljivu pobedu maksimalnim rezultatom od 7:0.

Povezana vest:  KLIZANJE, Početka sezone klizanja u Ledenoj dvorani „Pionir“

Nakon poražavajućeg prvog dana za naše goste, usledio je drugi dan koji je doneo individualno takmičenje golfera, po sistemu  “match play”. Tako su golferi igrali “jedan protiv drugog”, a naše istočne komšije su se za nijansu bolje snašle u ovom sistemu igre. Njih četvorica je odnelo pobede nad našim golferima, pa je rezultat drugog dana bio 10:4 za Srbiju.

Povezana vest:  SLOHOKEJ, Pobeda hokejaša Partizana u Mariboru

Na kraju, kada se sve sumira, Srbija je pobedila ubedljivo sa 17:4, ali su nam komšije obećale da će nam u najmanju ruku, uzvratiti gostoprimstvo, kad već ne mogu da se nose sa našom golferskom veštinom.