KUGLASICE PANCEVACKOG ZELEZNICARAKUGLANJE

 

Ženska ekipa pančevačkog Železničara u Super ligi Srbije!

 

Ženski kuglaški klub Jagodina odustao je od takmičenja u Super ligi Srbije, pa je na njihovo mesto ušao pančevački Železničar, klub duge i lepe tradicije, koji je završio takmičenje u Prvoj ligi Srbije – Centar na drugom mestu iza Jagodinki!

Pančevke su i srebrne medalje lepo proslavile dok još nisu znale za odluku Jagodine, jer je drugarstvo među kuglašicama u ovom klubu je poslovično, na zajedničkoj večeri, kojoj su prisustvovali i predsednik KSS Uroš Dragojlović, generalni sekretar KSS Vojko Pavlović, predsednik TK KSS Miloš Mitrović i istaknuti sudija i predsednik Disciplinske komisije KSS Milan Ostojić. Na sjajnim rezultatima u sezoni kuglašicama je čestitao i Pavle Markovvić, legendarni čika Paja vlasnik kuglane BSP u Pančevu, koji im mnogo pomaže obezbeđujući termine za treninge i utakmice, jer grad nedovoljno ulaže u kuglanje koje ima dugu i svetlu tradiciju!

Povezana vest:  Objavljena rešenja o nagradama sportistima

– Kuglanje će biti jedan od retkih sportova u Pančevu koji ima ekipu u najvišem rangu takmičenja u Srbiji – istakao je Uroš Dragojlović predsednik KSS. – Nadamo se da će gradske vlasti znati da cene veliki entuzijazam i trud rukovodstva i igračica ovog vrednog kolektiva i da će im, značajnije nego do sada, pomagati. Kuglašice Železničara su to zaslužile.

Povezana vest:  SKIJANJE, Pobeda Kuša u Kicbilu

Pančevke su srpskoligašku trku završile na drugoj pozciji sa 16 bodova. Direktnog rivala Jagodinu su pobedile kod kuće a izgubile su na gostovanju u prvom kolu! U timu su igrale Bogojević,  Đukić, Mošorinac, Đurđević, Jevtić, Matijević, Krtinić.

U Super ligi Srbije za kuglašice u sezoni 2010 – 2011. igraće: Pionir (Subotica – šampion), Jedinstvo (Novi Bečej), SPC Vojvodina (Novi Sad), Polet (Sombor),Kristal (Zrenjanin), Apatin, Venus (Bačka Topola), Toza Marković (Kikidna – novi superligaš) i Železničar (Pančevo – novi superligaš).

Povezana vest:  Hiršer skijaš godine

U muškoj Super ligi Srbije igraće Beograd „Poštanska štedionica“ (šampion), Senta „Visa prom“, Niš put, Metalac (Gornji Milanovac), Eđšeg (Bačka Topola)., Crvena zvezda BN bos, Partizan, Kanjiža, Kraljevo (novi superligaš) i Apatin (novi superligaš).