saaf-logoAMERIČKI FUDBAL, SAAF
Kazne kao posledica neprimerenog ponašanja
Završnica sezone protekla je u zanimljivim mečevima, ali i uz nekoliko detalja koji nisu bili za ponos svima kojima je do američkog fudbala u Srbiji stalo. Upravo zato, disciplinski organi SAAF doneli su  odluke o kaznama koje vam u celosti prenosimo.
1. Na osnovu čl. 56 a zbog prekršaja iz čl. 30, stav 4 Disciplinskog pravilnika SAAF, igrači KAF Sremska Mitrovica Legionari Miloš Kolibar, Zoran Lončarević i Vladimir Jesretić kažnjavaju se zabranom učešća u svim aktivnostima pod okriljem SAAF u trajanju od po šest meseci, kao i novčanim kaznama od po 2.000 dinara svaki.
Tokom fleg turnira, odigranog pod pokroviteljstvom SAAF dana 12.06.2010. u Rumi, gorenavedeni igrači su kao predstavnici flag ekipe Sremska Mitrovica Legionari konstantno vređali i pretili sudijama turnira, prvo iz boksa rezervisanog za igrače i osoblje fleg ekipe Sremska Mitrovica Legionari, a kada su odatle udaljeni, i sa mesta rezervisanog za posmatrače turnira. Ovakvo ponašanje na fleg turnirima neće se tolerisati i biće najoštrije kažnjavano zbog davanja izuzetno lošeg primera deci koja čine svoje prve korake u ovom sportu, kao i stvaranja loše slike o samom organizatoru Lige i takmičenja pred njihovim
roditeljima.
2. Na osnovu članova 56, 14 i 19, a zbog prekršaja iz čl. 35 Disciplinskog pravilnika SAAF, KAF Sremska Mitrovica Legionari kažnjava se zabranom odigravanja šest utakmica u Sremskoj Mitrovici, kao i u svi mestima udaljenim 50 kilometara od Sremske Mirovice, i novčanom kaznom u iznosu od 20.000 dinara.
Na baraž utakmici za popunu A divizije Superlige SAAF između KAF Sremska Mitrovica Legionari i Novi Kneževac Grofovi, odigranoj 13.06.2010 u Sremskoj Mitrovici, lica zadužena za obezbeđenje utakmice, neka od njih u vidno alkoholisanom stanju su tokom svog vremena trajanja utakmice vređale sudije koje su sudile utakmicu, da bi nakon završetka utakmice pretili i fizički napali službena lica SAAF, Ramazija Inaišvilija, Vladimira Božovića i Gorana Stojanovića.
3. Na osnovu čl. 56 i 18, a zbog prekršaja iz čl. 31 Disciplinskog pravilnika SAAF, igrač KAF Sremska Mitrovica Legionari Petar Murić kažnjava se zabranom igranja u trajanju od dve godine.
Posle završteka prekidom utakmice za popunu A divizije Superlige SAAF između KAF Sremska Mitrovica Legionari i KAF Novi Kneževac Grofovi, odigrane 13.06.2010. u Sremskoj Mitrovici, igrač KAF Sremska mitrovica Legionari Petar Murić nasrnuo je na službena lica SAAF Ramazija Inaišvilija, Vladimira Božovića i Gorana Stojanovića.
4. Na osnovu čl. 56 i 18, a zbog prekršaja iz čl. 30, stav 4 Disciplinskog pravilnika SAAF, igrač KAF Sremska Mitrovica Legionari Zoran Lončarević kažnjava se zabranom igranja u trajanju od godinu dana.
Na baraž utakmici za popunu A divizije Superlige SAAF između KAF Sremska Mitrovica Legionari i Novi Kneževac Grofovi, odigranoj 13.06.2010 u Sremskoj Mitrovici, igrač KAF Sremska mitrovica Legionari Zoran Lončarević je kao član ekipe za obezbeđivanje utakmice vređao i pretio sudijama utakmice, da bi, po završetku utakmice pretio i vređao službena lica SAAF Ramazija Inaišvilija, Vladimira Božovića i Gorana Stojanovića, koji su na utakmici bili u svojstvu gledalaca.
5. Na osnovu cl. 56 i 18, a zbog prekrsaja iz cl. 30 Disciplinskog pravilnika SAAF, igrač KAF Sremska Mitrovica Legionari Miloš Kolibar kažnjava se zabranom igranja u trajanju od dve godine.
U 47. minutu baraž utakmice za popunu A divizije Superlige SAAF između KAF Sremska Mitrovica Legionari i Novi Kneževac Grofovi, odigranoj 13.06.2010 u Sremskoj Mitrovici, igrač KAF Sremska Mitrovica Legionari Miloš Kolibar nasrnuo je na sudiju utakmice Sinišu Ljubišića, udarivši ga više puta pesnicom u glavu. Posle ovog incidenta igrač je isključen a utakmica je prekinuta.
Povezana vest:  KUGLANJE, Večiti derbi Zvezdi, Pionir bolji do Apatinki