vladimir_veis_selektor_slovackaSP JUŽNA AFRIKA

 

Slovaci žele da naprave novo iznenađenje

 

Fudbaleri Slovačke prepustili su ulogu favorita Holandiji u sutrašnjoj utakmici osmine finala Svetskog prvenstva, ali su spremni da naprave iznenađenje kao što je bila pobeda protiv Italije u prvoj fazi turnira.

-Holandija je favorit, ali nikad se ne zna. Imaju mnogo dobrih napadača i nije lako igrati protiv njih. Holandija je zabeležila sve tri pobede u grupi. Radi se o fantastičnoj ekipi – rekao je selektor Slovačke Vladimir Vajs.

Njegova ekipa se u osminu finala plasirala posle pobede u poslednjem kolu takmičenja po grupama nad prvakom sveta iz 2006, Italijom.

Povezana vest:  FA traži Kapelu novog pomoćnika

-Ako želimo ozbiljno da se suprotstavimo Holanđanima, najmanje što moramo da uradimo je da ponovimo igru iz meča protiv Italije – kazao je Vajs.

Još se ne zna da li će u timu Holandije protiv Slovačke biti oporavljeni igrač sredine terena Arjen Roben. Roben je propustio prva dva meča u grupi, a u utakmici trećeg kola ušao je u igru u drugom poluvremenu.

-Holanđani uvek igraju sa mnogo dodavanja, pa često umeju da iznenade protivnika. Nešto drugačije igraju kada je Roben u timu, ali videćemo šta će biti sutra – naveo je Vajs.

Povezana vest:  Hofenhajm postao prvi privatni klub u Bundesligi

Slovačka je u Južnoj Africi debitovala na Mundijalima, a pored pobede nad Italijom, zabeležila je poraz od Paragvaja i remi protiv Novog Zelanda.

-Došli smo na turnir kao debitanti i autsajderi. Uspeli smo da napravimo jedno veliko iznenađenje i želimo to da ponovimo u osmini finala. Plasmanom u drugu fazu takmičenja pomerili smo granice slovačkog fudbalu – izjavio je napadač Robert Vitek.

Uprkos pobedi protiv Kameruna u poslednjem kolu takmičenja po grupama, selektor Holandije Bert van Marvijk nije u potpunosti bio zadovoljan igrom svoje ekipe.

Povezana vest:  EP FRANCUSKA 2016, EURO gotov za Marija Gomeza

-Možemo da igramo i bolje i lepše. Ako budemo imali koncentraciju kao u prva dva meča, sve će biti u redu u osmini finala. Potrebno nam je i strpljenje, ali ne smemo da igramo nonšalantno – rekao je Van Marvijk.

Povratak Robena, koji je u svom klubu Bajernu imao odličnu sezonu, obradovao je kapitena Holandije Đovanija van Bronkhorsta.

-Veoma smo srećni što se vratio u tim. On je veoma važan za igru Holandije -izjavio je Van Bronhorst.

Utakmica osmine finala SP između Holandije i Slovačke igra se sutra od 16 sati u Durbanu.