Jugoslovensko sportsko društvo Partizan proslavilo je večeras 71. rođendan. Na svečanosti, održanoj u Sportskom centru „Partizan – Teleoptik“, su proglašeni najbolji pojedinci i klubovi u proteklih godinu dana. Čak tri priznanja otišlo je u streljački klub.

Prva perjanica SK Partizan Andrea Arsović je šesti put proglašena za najbolju sportistkinju JSD. Andrein i učitelj ostalih strelaca u Partizanu Dragan Donević je treći put najbolji trener crno-belog sportskog društva. Streljački klub je najuspešniji u konkurenciji ženskih seniorskih kolektiva.

Ceremoniju je otvorio i nagrade uručivao predsednik Jugoslovenskog sportskog društva Partizan Milorad Vučelić, koji je čestitao sportistima na rezultatima u poslednjih godinu dana i poželeo im još uspeha.

Arsovićeva se ove godine okitila titulom prvaka Evrope vazdušnom puškom, koju je osvojila treći put. Lider je na evropskoj rang listi za ovo oružje, jedno vreme držala je i čelnu poziciju na svetskoj listi. Osvojila je zlatnu medalju na najjačem Svetskom kupu u sezoni u Minhenu i time se plasirala na finale Svetskog kupa.

U ime Andree Arsović, koja je jutros otputovala u Bolonju, na finalni turnir Svetskog kupa, priznanje je primila njena sestra Anđela. Andrea je iz Bolonje poručila:

Povezana vest:  KUGLANJE, Svečano otvoren Evropski kup u Banji Junaković

– Presrećna sam, ponosna i zahvalna svom treneru Draganu Doneviću i klubu, jer bez njih ne bi bilo svih uspeha.

Najbolji trener JSD Partizan u minuloj, 71. godini postojanja sportskog društva Dragan Donević je kazao:

– Ovogodišnje priznanje mi je jedno od najdražih, jer iako nismo ispunili glavni cilj, osvajanje olimpijske medalje, Partizanovi i pre svega Andreini rezultati su bili izuzetno dobri da bismo zaslužili tri nagrade. Ponosan sam što smo Andrea i ja ponovo najbolji tandem ovako velikog sportskog društva, kakav je Partizan. Nadam se da ćemo za četiri godine ostvariti i najveću želju, da ćemo stići i do olimpijske medalje. Rio nam je dobra škola pred naredni četvorogodišnji ciklus do Igara u Riju.

Streljački klub Partizan je ove godine, uz veliki broj medalja u pojdinačnoj konkurenciji, osvojio i Kup Srbije. Sumirajući učinke SK Partizan Donević je dodao:

Povezana vest:  KHL: Spartak kažnjen zbog bacanja banana na led

– Veoma sam ponosan i na rezultate kluba, koji je već godinama unazad među pet najboljih u državi. I pored teške ekonomske situacije u državi, pronalazimo snage da okupljamo veliki broj strelaca, da održavamo školu streljaštva u kojoj rastu naslednici Andree Arsović. Imamo preko 40 članova u svim uzrasnim kategorijama, a veliku zahvalnost što održavamo kontinuitet uspeha dugujemo i JSD Partizan, koji nam pruža veliku podršku.

Dodeljena su i posebna priznanja za osvajače medalja na velikm međunarodnim takmičenjima. Andrea Arsović je nagrađena za dve zlatne evropske medalje i zlato u Svetskom kupu.

Posebna priznanja dobili su i klubovi prvaci države i osvajači Kupa. Streljački klub je dobio nagradu za osvojeni Kup Srbije, a priznanje je, u ime ekipe, primila Ana Vraneš.

Jakšić najbolji senior

Najbolji sportista u muškoj konkurenciji je vaterpolista Nikola Jakšić, najmlađi član reprezentacije Srbije koja je u Rio de Žaneiru osvojila olimpijsko zlato, a prethodno trijumfovala na Evropskom prvenstvu u Beogradu i u Svetskoj ligi.

Za najbolji muški seniorski klub proglašen je vaterpolo kolektiv, koji je minule sezone osvojio titulu prvaka države i Kup Srbije.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Otkazan slalom u Zagrebu zbog toplog vremena

Veslački klub je najbolji muški juniorski klub, u ženskoj juniorskoj konkurenciji nije bilo predloga.

Za najuspešnije juniore izabrani su Aleksa Kijanović (Atletski klub) i Sofija Simović (Karate klub).

Vaterpolista Arsenije Mitrović je najbolji pionir, a priznanje za najuspešniju pioniorku primila je Marta Jovanović (košarkaški klub).

Miroslav Uskoković (Biciklistički klub) je najuspešniji amaterski radnik JSD Partizan, a Ivan Radosavljević, zaposlen na Stadionu Partizan, najbolji radnik Radne zajednice JSD Partizan.

Nagrada “Milan Gale Muškatirović” za Partizanove članove koji su uspešni i u sportu i u školi ili na fakultetu, otišla je u ruke vaterpoliste Nikole Jakšića, studenta na Pravnom fakultetu.

Važno ulaganje u mlade

Predsednik JSD Partizan Milorad Vučelić je na ceremoniji, između ostalog, istakao:

– Najvažnije je ulaganje u mlade snage jer ćemo se na njih oslanjati u budućnosti. Verujem da dolaze bolji dani za neke naše klubove. Partizan će ostati jedinstven i svi mogu da računaju na pomoć sportskog društva.