Selektor ragbi 13 reprezentacije Srbije, Ljubomir Bukvić objavio je spisak od 22 igrača na koje računa za poslednju rundu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2017. godine koje se održava u Australiji, Novom Zelandu i Papua Novoj Gvineji. Srbija se takmiči u Grupi A kvalifikacija gde su rivali 15. oktobra Vels u Lajneliju i nedelju dana kasnije Italija u Beogradu.

Na spisku se nalaze tri debitanta, sva trojica igrači iz Australije srpskog porekla – Džordan Grent, Daniel Burk i Džejms Mirčeski. Njih trojica priključila su se šestorici ragbista našeg porekla koji su već ranije debitovali za Srbiju: Iliji Radanu, Džejsonu Muranki, Davidu Anđeliću, Risu Grkiniću, Džošui Marjanoviću i Čedu Grentu. Pored njih grupu od deset igrača iz stranih klubova čini još bivši igrač Crvene zvezde a sada veoma uspešan internacionalac u Francuskoj, Vladica Nikolić. Ostalih 12 igrača dolaze iz srpskih klubova, najviše, po četiri, iz redova aktuelnog šampiona Dorćola i trenutnog lidera prvenstva, Zvezde.

Povezana vest:  Uskoro Urban fest u Delta Cityju

-Iskoristio bih pre svega priliku da se zahvalim svim igračima srpskog porekla rođenih u inostranstvu sa kojima smo bili u kontaktu na iskazanoj želji da brane boje svoje domovine. Tu pre svega mislimo na četvoricu igrača iz najjače lige na svetu, NRL – braću Džejka i Toma Trbojevića, Toma Opačića i Nikolu Čotrića. Nažalost, različite okolonosti nisu nam dozvolile da računamo na sve njih. Ovo je trenutno naš najbolji tim i svi u Ragbi 13 federaciji Srbije ne sumnjamo da će ovi momci ponosno nositi dres naše reprezentacije – izjavio je selektor Bukvić.

Nakon trening utakmice za vikend Srbija A –Srbija B, reprezentacija je nastavila sa trening  kampom u Beogradu gde se, zavisno od klupskih obaveza, tokom nedelje priključuju radu igrači iz stranih klubova. Put za Vels je zakazan za sredu 12. oktobra, a meč u Lajenliju igra se u subotu 15. oktobra na stadionu Park Stibonhit (16.00). Nedelju dana kasnije Srbija na stadionu Nastavnog centra Makiš na Adi Ciganliji igra preostali meč u Grupi A sa Italijom. Samo pobednik grupe ide direktno dalje, dok će drugoplasirani tim igrati baraž 4. novembra u engleskom gradu Liju protiv drugoplasiranog tima iz Grupe B u kojoj su Irska, Rusija i Španija.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, CELF, Vukovi sigurni u Ljubljani, sa prvog mesta u plej-of

-Nemamo velika obećanja pred ove istorijske mečeve za srpski ragbi. Vels je objektivno veliki favorit u našoj grupi, dok se i Italijani i mi nadamo barem mestu u baražu. Sve reprezentacije su u ovim kvalifikacijama jače za svoje strance, tako da ne znamo njihov pravi kvalitet. Mi se svakako nećemo opterećivati protivnicima, bitno je da su naši momci zdravi, a verujem da niko neće biti više motivisan na terenu od reprezentacije Srbije – dodao je selektor Bukvić.

Povezana vest:  NHL VESTI, nedelja 17. januar:

Spisak reprezentacije Srbija za kvalifikacije za SP: David Andjelić (Blektaun St. Patriks, Australija), Ris Grkinić (Kabramata, Australija), Daniel Burk (Koledžijans, Australija), Čad Grent (St. Kler Komets, Australija), Džejms Mirčeski (Vestern Saburbs Magpajs, Australija), Džordan Grent (West Tajgers, Australija), Džošua Marjanović (Kavana Dolfins, Australija), Ilija Radan (bez kluba, Australija), Vladica Nikolić (Vilnev XIII Leopards, Francuska), Džejson Muranka (Djusberi Rems; Engleska), Dalibor Samardžić, Dalibor Vukanović (kapiten), Stefan Nedeljković, Stevan Stevanović (Dorćol), Džavid Jašari, Vlado Kušić (Partizan), Pero Madžarević, Žarko Kovačević (Radnički Nova Pazova), Miloš Ćalić, Miloš Zogović, Vladislav Dedić, Vojislav Dedić (Crvena zvezda).