Zorana Arunović je zauzela sedmo mesto vazdušnim pištoljem na finalnom turniru Svetskog kupa u Bolonji.

Arunovićeva, pobednica Svetskog kupa prošle godine, je u finale ušla kao treća u kvalifikacijama.

U završnoj borbi za medalje i Kristalne globuse nije sjajno počela, ali pred 10. hitac, kada ispada sedmoplasirana finalistkinja je uspela da iskoristi par loših hiceva rivalki i sa sedme skoči na petu poziciju. Međutim desetom dijabololom je „ubila“ 9,7 i vratila se na sedmo mesto.

Bobana Veličković, pobednica ovogodišnjeg Svetskog kupa u Minhenu, nije stigla do finala. Zauzela je 10. mesto.

Povezana vest:  SLOHKEJ LIGA, Partizan protiv Graca na startu PLEJ OFA

U dramatičnoj borbi za zlato trijumfovala je Meksikanka Alehandra Zavala Vaskez, ponovivši tako uspeh iz 2014, kada je takođe osvojila Kristalni globus za pobedu vazdušnim pištoljem. Posle 20. finalnih hitaca bila je izjednačena sa mladom Grkinjom Anom Koraki, pa je odlučivalo raspucavanje. Ana Koraki je u Bolonji juče osvojila zlato malokalibarskim pištoljem, kojim je i olimpijska prvakinja. Vazdušnim je u Riju bila treća.

Bronza je pripala šampionki sa OI u Riju, Kineskinji Mengksue Žang.

Na Svetskom kupu učestvuje još četvoro srpskih strelaca.

Andrea Arsović je ranije danas osvojila veliki Kristalni globus za trijumf vazdušnom puškom. Danas će još gađati i Damir Mikec, koji se plasirao u finale vazdušnim pištoljem.

Povezana vest:  RAGBI 13, Zvezda osvojila Superkup Srbije

Stevan Pletikosić je u četvrtak zauzeo četvrto mesto malolakibarskom puškom, a Milenko Sebić u nedelju gađa MK puškom iz trostava.

Vazdušni pištolj,  žene: 1. Alehandra Zavala Vaskez (Meksiko) 201,0 – raspucavanje 9,8, 2.Ana Koraki (Grčka) 201,0 – raspucavanje 9,1,  3. Mengksue Žang (Kina) 178,4, 4. Antonaeta Boneva (Bugarska) 155,7, 5. Vendjun Guo (Kina) 137,3, 6. Gundegma Otrjad (Mongolija) 116,5,7. Zorana Arunović (Srbija) 99,1,8. Olena Kostevič (Ukrajina) 77,7. Kvalifikacije: 1. Korakaki 391 (svetski juniorski rekord), 2. Kostevič 390, 3. Boneva 385, 4. Arunović 384… 10. Bobana Veličković 374… Ukupno 11 takmičarki. Za finale 381.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, SP U20: Počele pripreme za Novi Sad, na okupljanju čak 60 juniora

ANA KORAKI STIGLA MARIJU MLADENOVIĆ

Grkinja Ana Koraki je bila najuspešnija u kvalifikacijama. „Ubila“ je 391 krug i tako izjednačila svetski juniorski rekord, koji još od 1995. godine drži Srpkinja Marija Mladenović.

Mladenovićeva je dugo nedostižan rekord postigla na Svetskom kupu u Minhenu.

Korakijeva je u finalu pogodila 201,0 krug, čime je izjednačila vlastiti svetski rekord finala, postignut 2014. na Evropskom prvenstvu.