Hokejaški klub Beograd nastaviće ovog meseca učešće u akciji za borbu protiv raka dojke.

Kako se navodi u današnjem saopštenju, hokejaški klub Beograd nastavlja svoje angažovanje u borbi protiv raka dojke zajedno sa kompanijom Avon, Fondom B92 i ambasadom SAD, tako što će od svake prodate ulaznice za predstojeće utakmice sa Ferencvarošem 14. oktobra i Miškolcem dan kasnije, odvojiti po 100 dinara i uplatiti ih u fond za lečenje raka dojke.

Povezana vest:  KUGLANJE, Partizan iz Humske po bodove u Kragujevac

Na samom ulazu na tribine stajaće i štand kompanije Avon, na kojem će svi posetioci moći da se informišu o pregledima i prevenciji raka dojke, a moći će i da kupe proizvode od kojih sav prihod ide u fond za lečenje opake bolesti.

Tokom oktobra hokejaši će na klizaljkama nositi roze pertle, a na kacigama prepoznatljivu roze vrpcu.

„Nakon što smo mesec septembar posvetili deci iz Zvečanske koja će i tokom cele godine moći da prate naše utakmice, veliko mi je zadovoljstvo što naš klub ima priliku ponovo da pomogne. Oktobar je svuda u svetu posvećen borbi protiv raka dojke, pa i u Srbiji. Hokejaški klub Beograd će u nizu akcija pokušati da na što bolji način skrene pažnju javnosti na gorući problem“, rekao je predsednik hokejaškog kluba Beograd Marko Kovačević.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Uz podršku navijača do novog rekorda

„Rak dojke je jedan od najvećih problema u Srbiji, kada se uzme u obzir činjenica da više od 4.000 žena godišne oboli od tog tumora. Zbog toga, zbog svih majki, zbog svih sestara, zbog svih ćerki, zbog svih žena u Srbiji naša je dužnost da damo doprinos u ovoj borbi. Dođite u ledenu halu Pionir i budite deo pobedničkog tima“, dodao je Kovačević.

Povezana vest:  Višacki: plivači i vaterpolisti obeležili 2009.

Hokejaški klub Beograd će u petak od 18 časova igrati sa Ferencvarošem, a u subotu u isto vreme protiv Miškolca.