Ragbisti Dorćola ipak će u finalu plej-ofa Prve lige Srbije u ragbiju 13 braniti titulu, pošto su u polufinalu na stadionu FK Heroj Polet u Jajincima posle preokreta savladali Partizan sa 34:32 (20:10). Duel drugog i trećeg iz regularnog dela sezone doneo je odličan ragbi i na kraju u uzbudljivoj završnici najtrofejniji srpski klub je zakazao novi finalni duel sa liderom prvenstva, Crvenom zvezdom.

Crno-beli su bolje odigrali prvo poluvreme, od starta su diktirali tempo i esejima Kovačevića i Vladimira Milutinuvića vodili sa 6:0 i 10:4, ali su Dorćolci preko Docića i kapitena Dalibora Vukanovića stigli do izjednačenja – 10:10. Ipak, do kraja prvog poluvremena ragbisti Partizana vezuje seriju od deset poena – eseji reprezentativca Madžarevića i Srbljanina, plus pretvaranje Jašarija daju mu prednost od 20:10 na pauzi.

Kada je na startu drugog dela Pero Madžarević svojim drugim esejem doneo vođstvo crno-belima od 24:10 činilo se da će se prvi put u modernij istoriji srpskog ragbija 13 igrati finale plej-ofa bez Dorćola. Međutim, priterrani uza zid aktuelni šampioni su odigrali verovatno najbolje poluvreme ove sezone. Prvo je esejem Radić smanjio na 24:16, ali ni brzi odgovor Partizana u vidu poentiranja Ilića nije obeshrabrio Dorćolce.

Povezana vest:  STRELIČARSTVO, Trojica Srba na Prvenstvu Evrope u Poreču

Iako, kapiten Vukanović zbog prigovora dobija žuti karton u 50. minutu, gosti sa igračem manje esejem Petrovića i pretvaranjem Stevanovića dolaze na minus od 28:22. Potpuni preokret nastaje kada je isključenje na deset minuta sa druge strane zaradio Dušan Milutinović, pa su po povratku Vukanovića sada sa brojčanom prednošću ragbisti Dorćola izjednačili na 28:28, strelac je bio Stevanović.

Sa psihološkom prednošću na svojoj strani, predvođeni svojim iskusnim igračima, aktuelni šampioni stižu do prvog vođstva u 71. minutu – Mora je postigao esej, a Vukanović nastavio sa preciznim pretvaranjima. Usledio je veliki pritisak Partizana koji je konačno urodio plodom u poslednjim trenucima meča pošto je Janković postigao esej, ali Jašari nije bio precizan za dodatnih dva poena.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Prvenstvo Srbije: Partizan siguran protiv NS Starsa

Dorćol je tako ostvario minimalnu pobedu i narednog vikenda igraće protiv Crvene zvezde za 14 titulu u istoriji kluba. Sa druge strane, crveno-beli se bore za svoj drugi trijumf u šampionatu, kao i priliku da krunišu sjajnu sezonu u kojoj su osvojili već Superkup i Kup Srbije.

– Jako težak meč i na kraju zaslužena pobeda za nas. Partizan nas je dobio oba puta obe sezone i znali smo da moramo da damo sve od sebe da bi se vratili u finale. Nemamo puno vremena za slavlje jer nas očekuje duel sa Zvezdom narednog vikenda –  izjavio je kapiten Dorćola Dalibor Vukanović.

Povezana vest:  Nastavak Kupa Srbije pomeren za nedelju dana

PARTIZAN – DORĆOL 32:34 (20:10)

Eseji: Kovačevć (‘5), V. Milutinović (’31), Madžarević (’36, ’43), Srbljanin (’39), Ilić (’50), Janković (’79) – Docić (’11), D. Vukanović (’33), Radić (’46), Petrović (’57), Stevanović (’65), D. Vukanović (’70).

Pretvaranja: Jašari 2/7, D. Vukanović 4/5, Stevanović 1/1.

PARTIZAN: Vujinović, Janković, V. Milutinović, Madžarević, Despinović, Čarapić, Jašari, B. Milutinović, Ilić, Kušić, Srbljanin, Kovač, Kovačević. Rezerve: Abidinović, Dodić, Bibić, Bajrami.

DORĆOL: Mora, Avramović, Milanko, Tajsić, Docić, Ivanović, D. Vukanović, Radić, Jovanović, Petrović, Aleksić, Stevanović. Rezerve: Lazin, Mitrović, Kojić, Stanić.

Stadion: FK Heroj Polet, Jajinci. Gledalaca: 200. Sudija: Miloš Milinković (Beograd). Pomoćnici: Vladan Kikanović (Beograd) i Slaviša Zekić (Nova Pazova). Žuti kartoni: D. Vukanović (Dorćol), D. Milutinović (Partizan