Još jedna uzbudljiva sezona zimskih sportova na Eurosportu je počela. Pored takmičenja na snegu, sastavni deo ponude Eurosporta su i sportovi na ledu, uz umetničko i brzo klizanje, ljubitelji zimskih sportova biće u prilici da prate i Šampionat Evrope u karlingu.

Po deset najboljih selekcija “starog kontinenta” u muškoj i ženskoj konkurenciji okupiće se u Renfrevšajeru u Škotskoj na Evropskom karling prvenstvu. Dok favoriti budu vodili bitke za titulu, ostalim reprezentacijama je samo jedan cilj u planu, biti u prvih osam, čime se obezbeđuje mesto na šampionatima sveta, koji će se naredne godine održati u Pekingu, za devojke i u Edmontonu u Kanadi, za muškarce.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, CEFL, Uspešan nastup Vukova

U Škotskoj će se takmičiti i reprezentacije iz “B divizije”, 16 muških i deset ženskih selekcija, dok će timovi iz treće kvalitativne grupe odmeriti snage u Ljubljani, sledeće godine.

Od učesnika Evropskog prvenstva, koje se održava od 18. do 26. novembra, među favoritima za trofej, u konkurenciji muškaraca, uvek se izdvajaju Šveđani i Norvežani, a za iznenađenje bi mogli da se potrude Škoti, ali će radost domaćih navijača zavisiti od sastava tima. U konkurenciji dama, pored Skandinavki, za titule na svim takmičenjima konkurišu Ruskinje, a iznenađenje bi mogle da naprave Švajcarkinje.

Povezana vest:  ZOI VANKUVER, Azijati nezadovoljni ceremonijom otvaranja

Eurosport će direktnim prenosima ispratiti turnir u Renfrevšajeru, od najzanimljivijih susreta u grupnoj fazi, do poslednjeg meča, velikog finala, koje je zakazano za 26. novembar.