Hokejaši Crvene zvezde savladali su Partizan rezultatom 4:2 (2:2, 1:0, 1:0), u utakmici Prvenstva Srbije broj 3 za sezonu 2016/17.

U još jednom izuzetno zanimljivom hokejaškom okršaju „večitih rivala“, crveno-beli „oklopnici“ revanširali su se prvaku Srbije za poraz koji im je naneo osam dana ranije (5:7). Mladi tim Nenada Milinkovića zasluženo je slavio u veoma neizvesnom i napetom duelu protiv znatno iskusnijeg crno-belog sastava, čime su već u uvodnom delu sezone najavili da će borba najvećih hokejaških rivala u našoj zemlji za što bolju poziciju pred plej-of biti neizvesna do samog kraja šampionata.

Povezana vest:  DIZANJE TEGOVA, Ilja Iljin odbranio titulu u kategoriji do 94 kg

Zvezda je do pobede stigla u boljoj igri u drugoj polovini utakmice, iako je već u uvodnoj fazi imala prednost od 2:0 golovima Mihala Danijela i Evgenija Leonova posle samo tri minuta utakmice. Ipak, već do kraja prvog perioda Nenad Raković i Marko Milovanović poravnali su rezultat i najavili neizvestan nastavak.

U prvih deset minuta druge trećine Partizan je imao inicijativu, ali je na isteku 32. minuta Zvezda posle kontranapada svoje treće postave na ledu stigla do novog vođstva pogotkom 16-godišnjeg Vasilija Anđelkovića, a od tog momenta „Crveno-beli“ pa do kraja susreta bili su bolji protivnik (ukupan broj udaraca na gol 37-21 u korsit Zvezde), mnogo lakše nego što se očekivalo nosili se sa napadima iskusnog tima Rašida Šemsedinovića, a u kontranapadima ozbiljno pretili.

Povezana vest:  GOLF, DINERS CLUB GOLF TURNIR 24-25.septembra

Zvezdini igrači nisu dozvolili pad koncentracije iz poslednje trećine prve utakmice dve ekipe, pa su do kraja uspešno čuvali prednost iskoristivši nervozu i nekolicinu isključenja „crno-belih“ hokejaša, da bi tačno stotinu sekundi pre kraja potvrdili pobedu golom Vojina Dragovića za trijumf nad najvećim rivalom i prve bodove u novoj sezoni – 4:2.

Na tabeli Prvenstva Srbije vodi Partizan sa šest osvojenih bodova iz tri utakmice, Crvena zvezda ima tri boda uz meč manje, dok su NS Stars i Vojvodina bez bodova.

Povezana vest:  SKIJANJE, Startovalo prvenstvo države