Hokejaši Crvene zvezde savladali su NS Stars rezultatom 9:0 (3:0, 3:0, 3:0), u utakmici broj 5 Prvenstva Srbije u sezoni 2016/17. igranoj danas u ledenoj dvorani „Spens“.

„Crveno-beli“ su opravdali ulogu favorita i ubedljivo slavili u Novom Sadu, iako su samo dvadesetak sati ranije igrali težak meč Državnog prvenstva Slovenije protiv Medveščaka u kojem su takođe slavili rezultatom 3:1.

Povezana vest:  Lindzi Von do januara van Svetskog kupa

Trener gostiju Nenad Milinković pružio je veću minutažu mlađim snagama, a tu priliku najbolje je iskoristio Aleksa Vukotić koji je postigao dva gola, koliko i ruski internacionalac Mark Soljankin. Ipak, najbolji pojedinac meča bio je Ivan Glavonjić koji je zabeležio het-trik uz dve upisane asistencije. Odličan je bio još jedan ruski hokejaš Aleksandar Zubricki koji je uz jedan pogodak zabeležio i tri asistencije, dok je po gol i asistenciju imao Stefan Požar.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Srbiji tri od četiri zlata na kraju turnira u Rušama

Na tabeli Prvenstva Srbije vodi Partizan sa devet bodova iz četiri utakmice, Crvena zvezda ima šest uz meč manje, dok su bez bodova NS Stars (tri odigrane utakmice) i Vojvodina koja još uvek nije odigrala nijedan susret.

Novosadski „crveno-beli“ će prvi meč u sezoni odigrati u ponedeljak od 20 časova kada u ledenoj dvorani „Pionir“ gostuju aktuelnom šampionu Partizanu.

Povezana vest:  Ministarka Marić traži hitno formiranje Nacionalnog saveta za borbu protiv nasilja u sportu