Okupljanjem u ledenoj dvorani „Pionir“ juniorska reprezentacija Srbije u utorak je počela pripreme za Svetsko prvenstvo Divizije II, Grupa B, u španskom Logronju (7-13. januar), a već u sredu naš nacionalni tim putuje u Delnice na prvi trening meč sa odgovarajućom selekcijom Hrvatske.

Izabranici selektora Nemanje Jankovića u utorak su odradili prvi trening u našoj najvećoj ledenoj dvorani, a na prvom okupljanju se pojavilo dvadesetak hokejaša koje u sredu očekuje put u Hrvatsku na trening utakmicu sa domaćom selekcijom istog uzrasta, koja se takođe priprema za prvenstvo sveta u estonskom Talinu (11-17. decembar).

Povezana vest:  BADMINTON, Završen jubilarni X Kup grada Novog Sada u badmintonu, Simićeva i Pavlović apsolutni šampioni

Meč u Gorskom kotru biće odličan test za naš tim pred nastavak priprema u Beogradu, a pred put u Španiju, posle novogodišnjih praznika, očekuje ga trening meč u Subotici sa seniorima Spartaka i najverovatnije gostovanje u Sloveniji tamošnjim ligašima.

Na Svetskom prvenstvu Divizije II, Grupe B u Logronju naša reprezentacija sastaće se sa selekcijama Koreje, Belgije, Australije, Meksika i domaćina Španije. Na njemu će srpski juniori braniti bronzanu medalju koju su osvojili u januaru ove godine na svetskom šampionatu u Novom Sadu.

Povezana vest:  Mačevalački tim Srbije na prijemu u ambasadi Francuske