Velimir Stjepanovic, osvajac dve nedaljeOlimpijski tim Srbije vratio se  sa prvih Olimpijskih igara mladih u Singapuru
Na aerodromu Nikola Tesla mlade olimpijce dočekali su roditelji, prijatelji i navijači, a potom su ih na konferenciji za medije pozdravili i generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki i ministarka Omladine i sporta Republike Srbije Snežana Samrdžić-Marković.
-Svi mladi sportisti koji su sada ovde i oni sa medaljama oko vrata, ali i oni koju su ovaj put ostali bez njih u svakom slučaju za sobom imaju iskustvo jednog velikog takmičenja koji će im značiti mnogo u njihovim daljim sportskim karijerama, ali i u životu uopšte. Hteo bih da se zahvalim pre svega medijima koji su pratili Olimpijske igre mladih i na pravi način podržavali ove mlade ljude i sa druge strane svim institucije koje su stajale iza ovog projekta. Tu pre svega mislim na Ministrastvo omladine i sporta i naravno na Međunarodni Olimpijski komitet. Kada je ova olimpijksa priča u pitanju u Ministarstvu smo imali pravog partnera i mislim da je naš zajednički rezultat jako dobar – izjavio je generalni sekretar OKS Đorđe Višacki.
Snezana Samardzic Markovic, Djordje Visacki i Nemanja BezbradicaU ime Vlade Republike Srbije, u ime Ministrastva omladine i sporta i svoje lično ime Snežana Samardžić Marković čestitala je dobitnicima medalja, ali i svim ostalim članovima Olimpijskog tima Srbije na Igrama u Singapuru. “Prirodno je da Ministarstvo omladine i sporta podržava ovaj projekat jer su ovo bile sportske Igre za mlade. Svaka vam čast na postignutim rezultatima i svaka vam čast na tome kako ste predstavili svoju zemlju, vi ste upravo onakva omladima kakvu ja želim da ceo svet vidi.”
-Bila mi je čast i veliko zadovoljstvo da budem na čelu ove Misije. Rezultati koje ste postigli su odlični, a verujem da su mnogi veliki rezultati u sportu tek pred vama – poručio je sportistima šef Misije OKS na ovim Igrama Branislav Jevtić i dodao – Već sutra počinje novi Olimpijski ciklus, za Igre mladih 2014. Cilj pred nama je da na tim Igrama, imamo još veći broj sportista u još većem broju sportova.
Nemanja Bezbradica kapiten košarkaške ekipe koja je osvojila zlatnu medalju, rekao je: -Velika mi je čast što sam danas ovde, posebno sa zlatnom medaljom. Igrali smo nešto novo, nije nam bilo lako, dobro smo odradili pripreme, otišli smo tamo, borili smo se za Srbiju i osvojili smo zlatnu medalju
Olimpijska torta-Prioritet nam je bila medalja, ostvarili smo svoj cilj i osvojili zlato! Ovo je veliki uspeh za mene i za igrače, ali za zemlju Srbiju nije, jer smo mi ovde navikli na velike rezultate i medallje u košarci – rekao je trener košarkaša Marko Simonović.
-Hteo bih prvo da se zahvalim svim članovima nešeg tima što su navijali za mene i bili mi podrška sa tribina. Jesam, hteo sam dve medalje i osvojio sam dve, samo mi je žao što jedna nije bila zlatna – rekao je plivač Velimir Stjepanović, osvajač jedne srebrne i jedne brozane medalje na Olimpijskim igrama mladih u Singapuru.
Kristofer Tajdi, trener Velimira Stjepanovića poručio je prisutnima: – Nadam se da će uspeh koji je postigao Velimir biti motiv za neke nove klince u Srbiji da se bave plivanjem. Ja nisam iz Srbije, ali iskreno bila mi j evelika čast da budem deo ovog Tima.
Po završetku konferencije za medije, priređen je koktel na kojem su sportisti zajedno isekli prvo parče “olimpijske” torte, poklon hotela “Moskva”.
Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Najman pobednik spusta u Val Gardenu