Higl i Čavić najuspešniji u 2009.

oks35Olimpijski komitet Srbije proglasio je danas plivačicu Nađu Higl za najuspešniju sportistkinju u 2009, dok je kod muškaraca to priznanje pripalo plivaču Miloradu Čaviću.

Za najuspešniju žensku ekipu proglašena je odbojkaška reprezentacija Srbije, četvrti put, dok je najuspešnija muška ekipa vaterpolo selekcija Srbije.

Priznanje za najuspešnijeg trenera u godini na izmaku dobio je selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić.

Nađa Higl je letos na Svetskom prvenstvu u Rimu osvojila zlatnu medalju trci na 200 metara prsno, a na istom takmičenju Milorad Čavić osvojio je zlato na 50 metara leptir i srebro na 100 metara leptir.

Povezana vest:  SLOHOKEJ LIGA, Partizan ubedljiv na gostovanju Slaviji

Vaterpolo reprezentacija Srbije je na SP u Rimu osvojila zlatnu medalju, dok su odbojkašice osvojile Evropsku ligu i prvo mesto na kvalifikacionom turniru za SP 2010. godine.

Vaterpolisti su večeras doživeli ovacije na otvorenoj sceni. U anketi Olimpijskog komiteta Srbije za najbolju mušku ekipu proglašena je vaterpolo reprezentacija osvajač zlatne medalje na svetskom prvestvu u Rimu. Prvi put je izabran i najbolji stručnjak za 2009 a laskavo priznanje je pripalo selektoru reprezentacije Dejanu Udovičiću.

Povezana vest:  KUGLANJE, Car Lazar pobedio Crvenu zvezdu BN Bos

Svečanost je održana u Domu Narodne skupštine Republike Srbije u prisustvu velikog vroja sportusta, trenera, sportskih radnika,ličnosti iz javnog Života. Za najbolje sportiste su proglašeni Milorad Čavić i Nadja Higl a od ženskih ekipa odbojkaška reprezentacija Srbije.

– Mnogi su nas prežalili kad eto zlato. Imamo plan rada ne samo do Londona. zahvalni smo svima koji nas podržavaju  i siguran sam da rezultatima opravbdavamo povberenje. Imali smo veliku smenu generacija i uspešno smo je prebrodili i zbog toga čestitke svima – rekao je Velibor Sovrović.

Povezana vest:  KUGLANJE, U subotu i nedelju u Banji Junaković odluka o pobednicima Kupa Srbije

Dejan Udovičić se zahvalio na priznanju dodavši:

– Veliki broj stručnjaka iz Srbije je moglo da bude na mom mestu. Srećan sam jer sam prvi koji sam dobio ovakvo priznajje ali je to mpodstrek da nastavimo u istom ritmu. Naše ambicije su uvek pobedničke u to nema razloga da bilo ko sumnja.