cacak_angelsAMERIČKI FUDBAL, SAFS
Čačak ide u finale!
Poznat je i drugi finalista Nacionalne lige Srbije 2010, a to su Anđeoski Ratnici iz Čačka koju su na svom terenu savladali Pantere iz Pančeva rezultatom 44:34 (14:0; 16:14; 0:8; 14:12), i na taj način obezbedili prolaz u finale, u svojoj debitantskoj sezoni u najjacoj diviziji.
Meč je imao gotovo isti tok kao i u prvom kolu, s tom razlikom, što su Ratnici ovoga puta uspeli da privedu meč kraju hladne glave i tako zadrže prednost. Čak je i kretanje rezultata bilo gotovo isto u oba meča. Ratnici su ponovo brzo poveli sa tri tačdauna razlike, da bi Panteri kasnije gotovo izjednačili.
Već u svom prvom napadu, Čačani su stigli u vođstvo pasom od 3 jarda QB-a Đorđa Avramovića za WR-a Miloša Jevremovića. Odmah zatim, napad Pančeva gubi loptu posle pokupljenog fambla DE-a Radovana Petrovića, a Avramović upošljava WR-a Milorada Živkovića svojim drugim tačdaun pasom, ovoga puta za 20 jardi (RB Filip Maksimović – uspešno trčanje za 2 poena). Ubrzo je usledilo fenomenalno trčanje Jevremovića od čak 82 jarda za vođstvo od 22:0 (Maksimović za 2). Pančevci uspevaju da odgovore tačdaun pasom od 15 jardi QB-a Ivana Kosanovića za WR-a Milivoja Vojteha. Nije dugo trebalo Avramoviću da poveća prednost još jednim pasom od 19 jardi, drugim za Živkovića (Avramović za dva). Konačan rezultat prvog poluvremena postavlja WR Pantera, Bratislav Bošnjak, koji hvata pas od 30 jardi Kosanovića (Vojteh za 2).
Treća četvrtina, protekla je u znaku napada Pantera, koji su imali posed lopte gotovo celu cetvrtinu, ali su samo jednom uspeli da poentiraju i to trčanjem od 5 jardi Kosanovića (Bošnjak za 2). Početkom poslednje četvrtine, još jednom pas akcijom Kosanović – Bošnjak, Panteri stizu na samo dva poena zaostatka. Međutim, u prvoj akciji po izlasku na teren, Avramović pronalazi Jevremovića pasom od 72 jarda (Maksimović za 2) i vraća lepih, ali dostižnih 10 poena prednosti. Panteri ponovo hvataju priključak, trčanjem RB-a Slobodana Ignjatovskog za 7 jardi (Vojteh za 2) i ponovo unose neizvesnost u meč. Da se ne ponovi završnica kao iz prošlog meča, pobrinuo se Avramović svojim petim tačdaun pasom od 14 jardi na meču, ovoga puta za TE-a Vladimira Tanovića.
U redovima Ratnika, posebno su se istakli QB Đorđe Avramović – 11 od 16 kompletiranih pasova za 208 jardi, 5 TD pasova i jednu presečenu loptu; WR Miloš Jevremović – 207 osvojenih jardi i 3 TD; WR Milorad Živković – 88 uhvaćenih jardi i 2 TD; RB Filip Maksimović – 72 osvojena jarda uz 3 pretavaranja za 2 poena. Na drugoj strani, QB Ivan Kosanović, prebacio je 242 jarda iz 31 pokusaja (13 kompletiranih pasova, 2 intersepcije) uz 4 TD; WR Bratislav Bošnjak – 76 uhvaćenih jardi, 2 TD; WR Milivoj Vojteh – 79 jardi, 1 TD i RB Slobodan Ignjatovski – 53 pretrčana jarda i 1 TD.
Ivan Tomić, LB i kapiten odbrane Ratnika, rekao je nakon meča: „Ovakve utakmice se igraju jednom u žvotu, najlepše što može da se desi jeste da vam se pruži prilika da nekome vratite za poraz u ligaškom delu. Utakmica je bila jako napeta, vodili smo od početka, i nismo dozvolili ekipi Pančeva da nas iznenadi i pobedi kao u prvom kolu. Sveli smo greške na minimum, verovali u sebe, u najtežim trenutcima bodrili jedni duge, i rezultat nije izostao. Nadam se da cemo ponoviti dobru igru protiv Kragujevca i osvojiti titulu.“
Ratnici su još jednom imali sjajnu podršku svojih navijača, na prepunom terenu FK „BIP“, koji se još jednom pokazao kao neosvojiva tvrđava za svakog protivnika. U subotu, 10.07. Ratnici igraju finalni meč protiv branioca titule Divljih Veprova, koji su u drugom polufinalnom meču savladali Plave Zmajeve rezultatom 54:28.
Povezana vest:  MOK suspendovao Olimpijski komitet Kuvajta