milos_ninkovic_srbija_vs_australijaMiloš Ninković: Morali smo dokazati kvalitet

 

Reprezentativac „orlova“, Miloš Ninković, sumirao je utiske nakon povratka u Srbiju, i dodao da ga još uvek peku Mondijalske rane.

– Kada vidim dokle Gana je dogurala, pomislim kako bi bilo da smo mi na njihovom mestu.  Mislim da smo kvalitetniji od selekcije Milovana Rajevca, ali smo morali to na terenu da im dokažemo.  Nismo imali sreće protiv Australije i Gane, ali smo isto tako bili miljenici fortune protiv „pancera“, i sve dok bude trajalo Svetsko prvenstvo biće mi teško da podvučem crtu, mora da prođe određeno vreme kako bi na pravi način sagledao kompletan učinak na Mondijalu, započeo je svoju retrospektivu popularni Nine, i optimistično dodao –  Drago mi je što je selektor Antić ostao, jer mi nismo Brazil da zbog jednog poraza menjamo selektora. Sada nam slede kvalifikacije za Evropsko prventvo i uveren sam da ćemo pokazati mnogo više nego u Južnoj Africi. Najozbiljniji protivnici na tom putu biće nam Slovenci koji su se afirmisali na Svetskom šampionatu i standardno neugodni „azuri“.

Povezana vest:  Kristijano Ronaldo: Uvek je lepo pobeđivati s Portugalom

Ninković je priznao da i dalje prati Mondijal i da ima svoje favorite.

– Panceri su izuzetno uigrana selekcija, koja dominira fizičkom spremom, međutim moji favoriti su Španci, igraju najčistiji fudbal, pa je pravo uživanje posmatrati ih na terenu.