Hokejaši Crvene zvezde savladali su ekipu Vojvodine rezultatom 7:4 (3.2, 1:0, 3:2), u utakmici broj 9 Prvenstva Srbije u sezoni 2016/17. igranoj danas u ledenoj dvorani „Spens“.

Beogradski „crveno-beli“ slavili su zaslužen trijumf i u drugom međusobnom susretu dve ekipe u samo soam dana. Zvezdini „oklopnici“ imali su inicijativu tokom najvećeg dela utakmice (odnos šuteva na gol 59-27), a do trijumfa su stigli odličnom realizacijom igrača više, pošto su čak pet golova postigli u „pauer pleju“ (odnos kazni 14-3, u minutima 47-6).

Povezana vest:  Državni sekretar otvorio sajam zimske opreme i turizma „Ekspo Zim 2012“

Gostujući tim je do trijumfa predvodio Aleksander Zubricki sa tri gola i dve asistencije, po jedan gol i asistenciju zabeležili su Mark Soljankin-Pasternak i Mihal Danijel, dok su se u strelce upisali i Vojin Dragović i Miloš Nikolić. Sjajnu partiju pružio je i Mikail Buhkin koji se nije upisao u strelce, ali je zabeležio čak pet asistencija.

Na drugoj strani, u redovima domaćina najbolji je bio Milan Nikolić sa dva postignuta gola, dok su se u strlce upisali i Vladan Drozdik i Goran Maletić.

Povezana vest:  PARAGLAJDING, Ubedljiva ženska pobeda

Ovom pobedom Crvena zvezda je izbila na čelo tabele, sa istim brojem bodova (12) i odigranih utakmica (pet) kao i drugoplasirani Partizan, ali boljom gol razlikom (34:15, naspram 24:15), dok je Vojvodina sa tri poena ostala na trećoj poziciji, uz jedan manje odigran meč. Na poslednjem mestu nalazi se NS Stars koji je bez bodova iz četiri utakmice.

Povezana vest:  ZOI VANKUVER, HOKEJ, Rajan Miler najkorisniji igrač ZOI