prv-bgd-simijonovic-2-1Kuglašku godinu na izmaku obeležio je mladi  reprezentativac Beograda Miloš Simijonović, koji je na kuglani na Banjici na seniorskom  Prvenstvu Beograda, kvalifikacionom za Prvenstvo Srbije – Centar oborio fantastičnih 710 čunjeva i napravio prvi korak ka novoj pojedinačnoj šampionskoj  tituli posle 2010. kao i 2015. kada je bio dvostruki prvak, pojedinačno i za kombinaciju! Ovo je drugi put da na zvaničnim takmičenjima na stazama jedine kuglane u Beogradu Simijonović probija granicu  od 700 čunjeva. Na Prvenstvu Srbije (prvi krug) 2015. oborio je 704 čunja. Rekord kuglane je postavio 3. novembra 2013. sjajni reprezentativac Beograda Goran Ostojić od 724 čunja.

Simijonović je 2015. u Špajherzdorfu bio član  seniorske reprezentacije Srbije, kada je postala treći put šampion sveta, a učestvovao je i u osvajanju dve od četiri juniorske titule. Kao omladinac 2012. u Baucenu je  osvojio pojedinačno svetsko srebro, a ima i svetsku bronzu u  tandemima sa Milinkovićem 2010. u Rijeci.

Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Stoh pobedio u Zakopanama

– Banjica je moja kuglana, tu treniram i moj klub Berograd je domaćin – kaže Simijonović.-  Sa trenerom Vojkom Pavlovićem sam analizirao zapisnik i koliko je sve bilo dobro pokazuje i podatak da sam oborio 29 „devetki“, praktično svaki četvrti hitac bio je sa maksimalnim učinkom – rekao je Simijonović, koji je u   revanš meču Lige šampiona u Bambrgu protiv Viktorije sredinom ovog meseca sa 689 čunjeva postavio rekord kuglane i bio igrač utakmice.

U konkurnciji 43 kuglaša, prva četiri mesta pripala su kuglašima šampiona Beograda. Drugo mesto osvojio je reprezentativac Radovan Vlajkov sa  659 čunjeva, dok je  Saša Juhas sa 635 čunjeva bio treći. Njegoš Šakić sa 627 čunjeva zauzeo je  četvrto mesto.. Mladi Nemanja Balać (Crvena zvezda) je peti sa  619 čunjeva a šesti je njegov  saigrač iz crveno belih Jovan Kerečki sa 615 čunjeva.  Devetorica kuglaša srušila je 600 i više čunjeva, a 17 najboljih plasiralo se na Prvenstvo Srbije – Centar  21. i 22. janura iduće godine. Van konkurencije  igrao je  Slavko Prijić (Revita, Republika Srpska) i oborio 592 čunja. Crvena zvezda ima sedam plasiranih kuglaša, po četiri Beograd i Partizan i tri Tehnohemija.

Povezana vest:  Prlainović i Arunović najbolji u izboru Zvezde

Kod seniorki, trijumfovala je Aleksandra Jovanović iz srpskoligaša Pobednika sa 565 čunjeva. Imala je čunj više od Đurđe Đurović iz Singidunuma (564) dok je Gordana Marinković iz EDB bila treća sa 558 čunjeva. Ivana Trifunović uz Singidunuma je četvrta sa 551 čunjem, dok je  Dragana Magovčević iz Pobednika peta sa 550 čunjeva. U konkurenciji  21 kuglašice sa 545 čunjeva na šestom mestu završila je reprezentaivka Singidunuma, srebrna sa kadetskog Svetskog kupa ove godine Kristina Ljubenković. Granicu od 500 čunjeva preskočilo je 17 takmičarki.

Povezana vest:  SAAF, Nova snaga za nove ideje

Prvenstvo Beograda sudili su  Borislav Rogić, Milenko Škundrić, Duško Ilić,  Ana Marton i Dušan Ristić. Za seniorsko žensko Prvenstvo Srbije – Centar prijava je slobodna.