Juniorska reprezentacija Srbije poražena je posle penal serije od selekcije Koreje rezultatom 3:2 (0:0, 1:1, 1:1, 0:0 – 1:0), u meču prvog kola Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina Divizije II, Grupa B koje je u subotu počelo u Logronju.

„Orlići“ su pružili sjajan otpor favorizovanom rivalu, uspeli da dva puta nadoknade rezultatski zaostatak i uprkos velikoj inicijativi protivnika (odnos u šutevima 49-27) izbore produžetak koji im je doneo prvi bod na šampionatu. U njemu nije bilo „zlatnog gola“, a u penal seriji azijska selekcija bila je koncentrisanija i stigla do pobede kojom je obezbedila dva boda iz ovog susreta.

Povezana vest:  Nađa Higl i Tatjana Jelača najbolje, Radomir Petković i Andrea Lekić najlepši

Korejci su bili veliki favoriti pred ovaj susret, što zbog činjenice da su na ovaj šampionat doši iz višeg ranga, što zbog toga što su neuporedivo iskusniji i u proseku dve godine stariji od srpskih hokejaša, ali je naš nacionalni tim velikom borbenošću uspeo da obezbedi makar jedan bod koji će mu mnogo značiti u borbi za visok plasman. Ukoliko u utakmici drugog kola (nedelja, 20 časova), u još jednom derbi meču šampionata savladaju domaćina Španiju puleni Jovice Rusa bi do kraja turnira mogli da se nadaju i najvišem plasmanu.

Povezana vest:  Marićeva i Radojković posetili olimpijsko selo u Utrehtu

Golove za reprezentaciju Srbije postigli su Miloš Nikolić i Pavle Podunavac, dok su strelci za korejsku selekciju u regularnom delu igre bili Jun Ho Kim i Je Hui Li. U penal seriji Luka Vukićević i Mirko Đumić nisu bili precizni, dok su na drugoj strani sigurni bili Jain An i Hjuk Jin Li.

U prvom meču šampionata Belgija je uz mnogo muke savladala Meksiko rezultatom 5:3, dok se u poslednjoj utakmici prvog kola sastaju Australija i domaća selekcija Španije (subota, 20 časova).

Povezana vest:  Reprezentacija Srbije u nedelju igra protiv engleske selekcije Lankasir u Jajincima