Prva Bundes liga vazdušnom puškom završena je 10. i 11. kolom.

Na vatrenu liniju na turniru grupe „Sever“ u mestu Nordštemen je izašla jedna srpska takmičarka. Naša juniorska reprezentativka Sanja Vukašinović, pojačanje Visenera, je uspešnu sezonu završila još jednom, ukupno osmom, pobedom i sa odličnim prosekom rezultata od 396,9 krugova po meču.

U 10. kolu Visener se sastao sa liderom na tabeli, timom Bujer Bulse. Direktan rival Vukašinovićeve bio je evropski juniorski rekorder i vicešampion Starog kontinenta za omladince Ištvan Peni (Mađarska). U izjednačenoj borbi oboje su pogodili po odličnih 396 krugova. Odlučivalo je raspucavanje, u kome je Peni „ubio“ deset, a mlada Novosađanka devet krugova. Mađar je tako doneo odlučujući poen u trijumfu svoje ekipe od 3:2.

Povezana vest:  ZOI, Vancuver 2010, Švarcenegerovo dopingovanje ne smeta MOK-u

U meču Bundes lige, ekipa prijavljuje po pet članova, svaki od njih ima direktnog rivala u protivničkom timu. Bolji iz pojedinačnog duela u kome se puca 40 dijabola donosi poen svojoj ekipi.

Vukašinovićeva je u 11. kolu imala lakši posao. U duelu Visenera i Hubertusa Elsena pobedila je je direktnog rivala Denisa Palberga sa 394:390 u krugovima i tako došla do osmog trijumfa u sezoni. Ipak, u ukupnom skoru Hubertus Elsen je bio uspešniji (3:2).

Visener je osvajanjem devetog mesta u konkurenciji 12 klubova obezedio opstanak u Prvoj ligi, a ispunjenju cilja značajan doprinos dala je Vukašinovićeva. Osvojila je mnoge ključne poene. Učestvovala je u deset od 11 kola, a doživela samo dva poraza.

Povezana vest:  Smederevo puno evropske streljačke mladosti

Sa odličnim prosekom od 396,9 krugova po meču, Vukašinovićeva je po ovom kriterijumu treća u konkurenciji više od 80 strelaca koji su nastupili u dva i više kola grupe „Sever“.

Tik iza Novosađanke, sa prosekom od 396,71 krug, je srpski olimpijac Milutin Stefanović, pojačanje Tus Hilegerta, ekipe koja je zauzela sedmo mesto na tabeli. Najbolji prosek u grupi ima beloruski strelac, vicešampion Evrope Ilja Čarejka (Golcau) – 397,5 krugova, dok je Ištvan Peni (Bujer Bulse) drugi sa 397,45.

Računajući rezultate strelaca svih klubova Prve Bundes lige (po 12 ekipa iz grupa „Sever“ i „Jug“) Vukašinovićeva je šesta, a Stefanović, koji je gađao u sedam kola, je sedmi.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Marija Riš:Čast je pobediti u 'dnevnom boravku' Lindzi Von

Od srpskih strelaca u ligi je ove sezone učestvovao i Milenko Sebić, kao član Kevelara. Sebić je gađao u dva kola, a sa prosekom od 395 krugova  na listi najuspešnijih strelaca grupe „Sever“ je na deobi od osme do desete pozicije. Kevelar, za koji je prijavljena, ali se još nije takmičila Ivana Anđušić Maksimović, se plasirao na završni turnir. Na „fajnal ejtu“ nadmetaće se po četiri najbolje ekipe iz grupa „Sever“ i „Jug“.

Prvo mesto u grupi „Sever“ osvojio je Bujer Bulse, drugi je Frejhajt, Kevelar treći, a kao četvrti na „fajnal-ejt“ otišao je Hubertus Elsen.