Kompanija Lenovo predstavila je nove uređaje na ovogodišnjem CES sajmu. Lenovo je demonstrirao svoju posvećenost ka kreiranju inovativnih proizvoda, napravljenih sa ciljem da zadovolje najrazličitije potrebe korisnika, kako u privatnom tako i u korporativnom okruženju.

„Naš pristup inovacijama ima za cilj kreiranje proizvoda koji se prilagođavaju potrebama svakog korisnika, kompanije ili domaćinstva”, izjavio je Đanfranko Lanci (Gianfranco Lanci), predsednik i glavni operativni direktor u kompaniji Lenovo. „Želimo da razumemo naše korsnike i nikada nećemo prestati da im obezbeđujemo bolja iskustva, bilo da su u pitanju PC računari za posao, zabavu ili gejming, AR/VR inovacije ili pametni uređaji”.

Vrhunsko računarsko iskustvo uz novu ThinkPad X1 porodicu

Nova generacija ThinkPad X1 uređaja donosi nove inovacije i odgovara na sve zahteve korisnika, pri čemu smanjuje granice između privatnog i poslovnog korišćenja PC računara.

Nova verzija ThinkPad X1 Carbon laptopa predstavlja najlakši 14-inčni poslovni laptop1, čija je ukupna težina samo 1,13 kg. Uz povećan kapacitet baterije i do 15 sati rada*, X1 Carbon sada ima i ThunderboltTM 3 portove, kao i opcije za super brzo povezivanje uz LTE-A Wireless WAN i WIFI CERTIFIED WiGigTM, za superiorne performanse. Nova verzija takođe ima poboljšane bezbednosne opcije koje štite korisnike od sajber kriminalaca. Čitač otiska prsta sa specijalnim čipom za biometrijsku obradu poboljšava i pojednostavljuje proces pokretanja računara, u kombinaciji sa infracrvenom kamerom za prepoznavanje lica.

Nova ThinkPad X1 Yoga je izuzetno fleksibilna i jednostavno se prilagođava potrebama korisnika, pri čemu im obezbeđuje neverovatne boje na 14-inčnom laptopu sa OLED ekranu. Novi ThinkPad X1 Tablet takođe nastavlja da oduševljava svojom lakoćom i modularnošću. Ovaj uređaj ima jedinstvene module koji obezbeđuju dodatni kapacitet baterije i do 5 sati rada*, a integrisani projektor olakšava korisnicima da se zabave i prezentuju šta žele.

Integracija poslovnih i privatnih obaveza uz Miix 720

Povezana vest:  Samsung predstavio novi Galaxy Tab S3 koji nudi vrhunsko iskustvo zabave i rada u pokretu

Novi Miix 720 Windows® „2 u 1“ uređaj poseduje sve karakteristike neophodne za bolji rad, uz oštri 12-inčni QHD+ ekran, preciznu tastaturu, 7. generaciju Intel® Core™ i7 procesora i Thunderbolt™ 3, najbrži dostupan port za PC računare.2 Jednostavnim uklanjanjem tastature, uređaj se pretvara u tablet i spreman je za korišćenje u pokretu. U kombinaciji sa Lenovo Active Pen 2,3 Miix 720 je idealan za hvatanje beležaka ili „oživljavanje“ kreativnih ideja.

Kada je vreme za opuštanje, integrisana kamera sa Windows Hello™ sistemom za prepoznavanje lica omogućuje jednostavno pokretanje uređaja i uživanje u serijama ili filmovima. Uz držač koji se može rotirati do 150 stepeni, korisnici jednostavno mogu da podese ugao za gledanje, u kom god položaju da se nalaze.

1 Zasnovano na internet pretrazi svih dostupnih proizvoda u trenutku nastanka ovog saopštenja

2 Thunderbolt FAQ: https://thunderbolttechnology.net/tech/faq

3 Lenovo Active Pen 2 se prodaje zasebno i njena dostupnost može varirati u zavisnosti od države.

Novi gejming brend – Lenovo Legion

Kako bi zadovoljila sve veće potrebe gejmerske zajednice, kompanija Lenovo je predstavila novi gejming brend, Lenovo Legion, čiji je cilj da gejmerskoj zajednici obezbedi nove uređaje i iskustvo koji će podstaći njihovu strast za video igrama. U sklopu novog Lenovo Legion brenda, kompanija je predstavila dva gejming laptopa: Lenovo Legion Y720 i Lenovo Legion Y520.

Ova dva gejming laptopa namenjena su i umerenim i zahtevnim gejmerima, pri čemu su opremljeni najnovijom tehnologijom koja će im omogućiti da maksimalno uživaju u gejming iskustvu. Lenovo Legion laptopovi opremljeni su NVIDIA® grafikom, Dolby Atmos® audio sistemom, kao i 7. generacijom Intel® Core™ i7 procesora. Nova gejming serija kompanije Lenovo obezbediće korisnicima superiorno iskustvo i novu generaciju specijalizovanih gejming uređaja.

Jednostavno upravljanje pametnim uređajima

Nakon opsežnog istraživanja o potrebama i zahtevima korisnika, kompanija Lenovo kreirala je Lenovo Smart Assistant, novog digitalnog ličnog asistenta sa Amazon Alexa glasovnom kontrolom. Kreiran u saradnji sa kompanijom Amazon, elegantno dizajniran Lenovo Smart Assistant prepoznaje glasnovne komande korisnika kako bi pretraživao internet, puštao muziku, kreirao liste, podsetnike i drugo. Lenovo Smart Assistant je takođe kreiran tako da može da upravlja Lenovo pametnim kućnim uređajima, kao i određenim uređajima trećih strana.

Povezana vest:  Testlab potvrdio: Nema burn in efekta kod Samsung QLED televizora

Lenovo Smart Storage, koji se nalazi u ponudi kompanije Lenovo kada su u pitanju pametni kućni uređaji, predstavlja rešenje za bezbedno skladištenje podataka, uz kapacitet od čak 6TB1, bežični pristup i mogućnost za sinhronizaciju sa drugim uređajima. Kreiran da bude bezbedan i da omogući P2P (peer-to-peer) pristup skladištenim podacima, kao što su fotografije, muzika i dokumenti, Lenovo Smart Storage korisnicima obezbeđuje jednostavno i brzo upravljanje podacima i fajlovima. Njegov integrisan softver za prepoznavanje lice može da organizuje sve fotografije na osnovu lica koja se nalaze na njima, i to sa velikom preciznošću.

Preuzimanje kontrole uz Lenovo 500 Multimedia Controller

Uzimajući u obzir sve veće prisustvo pametnih televizora u domaćinstvima, kompanija Lenovo je kreirala Lenovo 500 Multimedia Controller, savremenu tastaturu i miša koji staju u dlan ruke i drastično menjaju način na koji se korisnici povezuju na PC računare i pametne uređaje. Ovaj inovativni uređaj predstavlja ideju kako bi kompaktan HID (Human Interface Device) uređaj trebalo da izgleda i funkcioniše. Površina tastature može da se duplira, pa tako korisnici mogu da kucaju kao po pravoj tastaturi, ili da kontrolišu uređaj pomoću poreta prstiju, kao na touchpad-u.

1Pravi kapacitet je manji i varira u zavisnosti od brojnih faktora, kao što je formatiranje, kreitanje particija, operativni sistem i drugi faktori koji koriste deo ovog kapaciteta. Kapacitet se može promeniti nakon objavljivanja paketa za ažuriranje softvera.

AR/VR iskustvo uz Phab 2 Pro aplikacije

Prvi pametni telefon sa Tango™ tehnologijom, Lenovo Phab 2 Pro, sada je dostupan u radnjama širom sveta. Lenovo Phab 2 Pro omogućuje jedinstveno mobilno AR iskustvo za korisnike pametnih telefona širom sveta. Lenovo Phab 2 Pro nudi optimalno Tango iskustvo za niz novih aplikacija. Kako bi iskoristio Tango tehnologiju, Lenovo Phab 2 Pro je opremljen senzorima koji registruju 250.000 merenja u sekundi. Aplikacije koje koriste ovu tehnologiju sada stvaraju niz novih AR i VR iskustava u oblasti šopinga, video igara, dizajna enterijera i obrazovanja. Neke od tih aplikacija su iStaging, Matterport i Hot Wheels Track Builder. Saznajte više o novim aplikacijama za Tango tehnologiju na sledećem linku.

Povezana vest:  Samsung prikazao svoju mapu Interneta stvari

Cene i dostupnost

Svi Lenovo proizvodi dostupni su na stranici www.lenovo.com

 

  • ThinkPad X1 Carbon imaće početnu cenu od 1.349 američkih dolara, i biće dostupan početkom februara 2017. godine.
  • ThinkPad X1 Yoga imaće početnu cenu od 1.499 američkih dolara, i biće dostupan početkom februara 2017. godine.
  • ThinkPad X1 Tablet imaće početnu cenu od 949 američkih dolara, i biće dostupan početkom marta 2017. godine.
  • Miix 720 (sa tastaturom) imaće početnu cenu od 999,99 američkih dolara, i biće dostupan početkom aprila 2017. godine.
  • Lenovo Legion Y720 Laptop imaće početnu cenu od 1.399,99 američkih dolara, i biće dostupan početkom aprila 2017. godine.
  • Lenovo Legion Y520 Laptop imaće početnu cenu od 899,99 američkih dolara, i biće dostupan početkom februara 2017. godine.
  • Lenovo Smart Assistant imaće početnu cenu od 129,99 američkih dolara, i biće dostupan početkom maja 2017. godine.
  • Lenovo Smart Storage imaće početnu cenu od 139,99 američkih dolara, i biće dostupan početkom maja 2017. godine.
  • Lenovo 500 Multimedia Controller imaće početnu cenu od 54,99 američkih dolara, i biće dostupan početkom marta 2017. godine.

 

Izjava o kapacitetu baterije

* Sve izjave o kapacitetu baterije su okvirne. Realno trajanje baterije će zavisiti od brojnih faktora, kao što su način korišćenja, podešavanja uređaja, starost baterije, temperatura uređaja i drugi.