ThinkPadX130e5

Novi Lenovo ThinkPad laptopovi namenjeni učenicima i školama

Kompanija Lenovo predstavila je danas ThinkPad X130e laptopove, specijalno namenjene za upotrebu u obrazovne svrhe i sa karakteristikama namenjenim učenicima osnovnih i srednjih škola. Opremljen naprednim tehnologijama, ThinkPad X130e dolazi u kombinaciji najnovijih Intel ili AMD procesora i brze intergisane grafike, kao i bežičnim povezivanjem i multimedijalnim alatima namenjenim aktuelnom digitalnom obrazovanju. Dizajniran za decu, ThinkPad X130e poseduje ojačan i izdržljiv poklopac, tastaturu i ivice.

Laptopovi sa kvalitetnim sadržajem

ThinkPad X130e laptop pomaže učenicima da na najbolji način iskoriste svoj dan. Sa ekranom od 11,6-inča, ovaj laki ultra prenosivi računar poseduje performanse potrebne učenicima kada rade na više zadataka istovremeno. Na raspolaganju su im procesori AMD Fusion E-300 i E-450 ili druga generacija Intel Core i3-2367M ULV procesora. Za multimedijalni sadržaj, na raspolaganju su AMD Radeon ili Intel HD grafika.

Povezana vest:  Moć uzora – kako su navike roditelja i dece međusobno povezane?

Računar je lakši od 1,78 kg i učenici ga mogu lako nositi l iz učionice u učionicu bez dopunjavanja baterije koja može da traje ceo dan, oko 8,5 sati. Da bi laptopovi bili što izdržljiviji, X130e poseduje nekoliko sigurnosnih karakteristika uključujući:

Gumenu zaštitu poklopca laptopa koja apsorbuje udarce

33 odsto jače uglove koji umanjuju mogućnost nastanka oštećenja u slučaju da laptop padne pod uglom

Povezana vest:  Predstavljen zakrivljeni UHD televizor na Samsung Adriatic Forumu

Jače šarke koje odolevaju stalnoj upotrebi korisnika, do 30 000 otvaranja i zatvaranja poklopca

Ojačani i ulegnuti portovi

Jači okvir sa 1,2 mm debelom plastikom za zaštitu LED ekrana

Učenici i škole postaju efikasniji

Lenovo je razvio brzo butujuće kompjutere, kao što je X130e, kojima je potrebno manje od 20 sekundi za pokretanje sistema, uz pomoć Lenovo RapidBoot tehnologije. Ugrađene alatke, poput „Rescue and Recovery“ i „Access Connections“ omogućuju učenicima da povrate oštećene dokumente i da se lakše povežu na različite WiFi mreže.

Povezana vest:  Štampajte, skenirajte i kopirajte bez napora pomoću Canon-ove PIXMA TS3450 serije

Cene i dostupnost

ThinkPad X130e biće dostupan od 20. decembra preko poslovnih partnera i preko adrese www.lenovo.com. Početna cena je 469 dolara.