Srpsko kuglanje predstavljaće „sedmoro veličanstvenih“ na  22. pojedinačnom seniorskom i 14. juniorskom Svetskom kupu u Štraubingu u Nemačkoj od 9. do 12. februara.

Selektor seniora Miloš Ponjavić odlučio je da igraju najbolji kuglaša sveta Vilmoš Zavarko (Sport, Podbrezova) i  reprezentativac Beograda Miloš Simijonović, nekadašnji juniorski vicešampion sveta – pojedinačno i u tandemima.

Dragan Fatović, selektor seniorki odlučio se za trenutno najbolju srpsku kuglašicu Jasminu Anđelković (Alimenta, Novi Sad) učesnicu osmine finala na SP u istarskom Novigradu prošle godine i bronzanu u miksu sa Baranjem sa SP 2014.

Povezana vest:  KUGLANJE VESTI

Selektor juniorske muške reprezentacije, četvorostrukih uzastopnih šampiona sveta Vojko Pavlović odlučio se za trostrukog junorskog prvaka sveta iz  Novigrada prošle godine Roberta Ernješija i osvajača sedam seniorskih i juniorskih medalja na istom šampionatu Igora Kovačića (obojica Segedin).

Julujana Vukadinović, selektor  juniorki, opredelila se za bronzanu sa kadetskog Svetskog kupa prošle godine u Novigradu i zvaničnu dvostruku šampionku Srbije za juniorke Kristinu Ljubenković (Singidunum, Beograd) i dvostruku  vicešampionki Srbrije Maju Đukić (Radnički, Novi Sad).

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Ivica Kostelić pobedio u slalomu

Na poslednjem Svetskom kupu 2015. u Hiršauu u Nemačkoj, srpsko kuglanje postiglo je veliki uspeh osvajanjem tri medalje – srebra i dve bronze. Seniorsko srebro pripalo je Vilmošu Zavarku, dok su juniorske bronze osvojili Maja Đukić i Robert Ernješi.

U kombinaciji za Kup nacija (sabiraju se najbolji rezultati kuglašice i kuglaša) u juniorskoj konkurenciji Srbija je bila prva ispred Nemačke i Austrije, dok je kod seniora zauzela treće mesto iza Mađarske i Hrvatske.

Povezana vest:  Zakon o sprečavanju dopinga u sportu pred poslanicima